BILLEDER Hvordan ville livet være uden din smartphone?

Elektronikken isolerer os fra hinanden, mener amerikansk fotograf.

  • Den amerikanske fotograf Eric Pickersgill har produceret serien "Removed", der skildrer en række hverdagssituationer, hvor Pickersgill har fjernet personernes smartphone eller tablet. (Foto: Eric Pickersgill © Eric Pickersgill)
  • Pickersgill fik ideen til billedserien, efter han observerede en familie på en café i byen Troy i staten New York. (Foto: Eric Pickersgill © Eric Pickersgill)
  • Familien på fire sidder på caféen med hver deres smartphone og taler ikke sammen, men er opslugt i hvert deres virtuelle univers. Her er det Ashley og hendes naboer, der tager en pause fra resten af selskabet til en grillfest. (Foto: Eric Pickersgill © Eric Pickersgill)
  • Den ellers helt almindelige hverdagssituation gjorde stort indtryk på den amerikanske fotograf, der efter episoden besluttede sig for at lave serien for at sætte fokus på elektronikkens store plads i vores liv, siger Pickersgill. (Foto: Eric Pickersgill © Eric Pickersgill)
  • Alle portrætbillederne af Pickersgill er hverdagssituationer, hvor han lige inden billedet skydes tager personernes smartphone eller tablet og beder dem holde posituren. Her er det tre kammerater, der "hænger" ud en eftermiddag. (Foto: Eric Pickersgill © Eric Pickersgill)
  • Cody og Erica nyder et stop ved Blue Ridge Parkway. Den gamle parkway går gennem smuk natur og nationalparker, og slanger sig fra Cherokee i North Carolina til Waynesboro i Virginia. (Foto: Eric Pickersgill © Eric Pickersgill)
  • I bilen skal man naturligvis også holde sig opdateret. (Foto: Eric Pickersgill © Eric Pickersgill)
  • Michelle og Jimmy tjekker deres newsfeed efter at være blevet gift. (Foto: Eric Pickersgill © Eric Pickersgill)
  • Familien venter på de bestilte pizzaer. (Foto: Eric Pickersgill © Eric Pickersgill)
  • Eric Pickersgill har baseret alle protrætterne i serien på selvoplevede begivenheder. (Foto: Eric Pickersgill © Eric Pickersgill)
1 / 10

Tablets og smartphones er blevet en ekstra legemsdel hos de fleste af os, og det isolerer os socialt fra hinanden, mener den amerikanske fotograf Eric Pickersgill, der har produceret fotoserien "Removed".

- Dette fantomlegeme bruges til at signalere, at man er optaget eller ikke vil kontaktes af fremmede, mens en afhængighedsskabende kraft splitter vores opmærksomhed mellem dem, du fysisk er sammen med, og dem, du ikke er, siger Eric Pickersgill.

Pickersgill har baseret alle billederne på egne oplevelser og har iscenesat de portrætterede med enten en tablet eller en smartphone. Lige før billedet tages, har Pickersgill fjernet personernes elektronik og bedt dem holde blik og positur.

Ideen kom pludseligt

Det var en oplevelse med en familie på en café i byen Troy i staten New York, der fik Pickersgills øjne op for elektronikkens plads i vores sociale relationer. Familien på fire, på nær moderen, der stirrer ud af vinduet, sidder alle med deres egen smartphone, og Pickersgill oplever familien som meget distanceret fra hinanden og noterer blandt andet om sin oplevelse:

- Jeg bliver trist af, at brugen af elektronik sker på bekostning af at interagere. Jeg tvivler på, vi har kradset i overfladen af, hvordan disse nye oplevelser påvirker vores sociale liv. Mor har telefonen fremme nu.

Se billederne fra "Removed" ovenfor.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk