BILLEDER Mød nogle af dagens deltagere og tilskuere ved Pride

30.000 mennesker var mødt op for at gå med i paraden til Copenhagen Pride.

  • At stængerne måske ikke er, hvad de har været, var ikke en undskyldning for ikke at møde op til dagens parade og fest. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)
  • -” Jeg er her, fordi jeg er bøsse. Det er vigtigt, at folkekirken viser flaget. Min mand og jeg havde sølvbryllup sidste år. Vi er verdens ældste homo-ægtepar, lyder det fra Ivan Larsen, der er pensioneret præst fra Stefanskirken på Nørrebro. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)
  • - Jeg er her, fordi jeg gerne vil sige til mine børn: vi må være kærester med dem, vi har lyst til, siger Tina Engberg til Scanpix' fotograf. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)
  • - ”Jeg er her som en manifestation. Os fetichfyre, vi er stadig marginaliserede – også i homomiljøet, siger Henrik Bentker, der er kunstner og tidligere formand for Fetich-klubben SLM København. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)
  • En børnefamilie kommer til Vesterport Station i Christiania-cykel, mens den yngste bliver ammet. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)
  • Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford var også at finde i mængden af deltagere i paraden. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)
  • Flere end 30.000 deltog i dagens parade, og i omegnen af 150.000 mennesker var mødt op som tilskuere. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)
  • Og til Copenhagen Gay Pride er der fuldt ud tilladelse til at kysse foran kameraet. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)
  • Der bliver kigget fra vinduer, fotograferet og viftet med regnbue-flag, når paraden kommer forbi. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)
1 / 9

-” Jeg er her, fordi jeg er bøsse. Det er vigtigt, at folkekirken viser flaget. Min mand og jeg havde sølvbryllup sidste år. Vi er verdens ældste homo-ægtepar.

Sådan lyder det fra Ivan Larsen, der er pensioneret præst fra Stefanskirken på Nørrebro.

Tina Engberg er mødt op til Copenhagen Gay Pride med børnene i en Christiania-cykel for at fortælle dem, at man må være kærester med den, man vil.

Og Henrik Bentker, der er tidligere formand f0r fetich-klubben SLM København, er mødt op som en manifestation, fordi han føler, at fetich-fyrene stadig er marginaliserede i homo-miljøet.

Mød et lille udpluk af dem, der var mødt op til dagens helt store begivenhed i København, i billedserien ovenfor.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk