BILLEDSERIE 'Den Danske Pige' var med til stjernespækket BAFTA-prisuddeling

Storbritanniens bedste skuespillere og film blev søndag aften fejret til den årlige BAFTA-uddeling, der er landets svar på oscaruddelingen.

Prisuddelingen blev afholdt i Royal Opera House i London, og gæstelisten var som sædvanlig spækket med kendte ansigter.

Transkønnede 'Lili Elbe' og ekskonen 'Gerda Wegener' sørgede for, at Danmark var repræsenteret, selvom ingen danskere var blandt de nominerede.

Både Eddie Redmayne og svenske Alicia Vikander var nemlig nomineret i kategorierne 'bedste skuespiller' og 'bedste skuespillerinde' for deres rolle i filmen 'Den Danske Pige', som foregår i København. Sammen portrætterer de ægteparret 'Einar og Gerda Wegener', der gennemlever Einars transformation til kvinden Lili Elbe.

Hverken Eddie Redmayne eller Alicia Vikander tog en pris med hjem fra BAFTA-prisuddelingen. Der er dog stadig chancer for at vinde priser til oscaruddelingen den 28. februar, hvor skuespillerne og 'Den Danske Pige' også er nomineret.

Filmen 'The Revenant' var aftenens helt store vinder og tog prisen for 'bedste film'. Leonardo DiCaprio vandt i kategorien 'bedste skuespiller' for sin rolle som pelsjægeren 'Hugh Glass' i filmen.

Se billederne vinderne og stjernerne på den røde løber i billedserien øverst på siden.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve