BILLEDSERIE Vinderne af World Press Photo 2014

World Press Photo har kåret verdens bedste billeder fra 2013. Se dem her.

 • Den amerikanske fotograf John Stanmeyers foto vandt 'World Press Photo of the Year 2013'. Fotografiet er taget for National Geographic og er fra Djibouti. På billedet ser man afrikanske immigranter, der hæver deres mobiltelefoner i et forsøg på at fange et billigt mobilsignal fra nabolandet Somalia, så de kan komme i kontakt med familien derhjemme. Mange afrikanske immigranter fra Somalia, Ethiopien og Eritrea rejser gennem Djibouti, mens de søger efter et bedre liv i Europa eller Mellemøsten.
 • Billedet af Alessandro Penso fra Italien vandt førstepladsen i kategorien 'Prize General News Single'. Fotografiet viser en flygtningelejr i Sofia, Bulgarien. Nødlejren blev oprettet i september i en forladt skole og huser 800 syriske flygtninge.
 • Den franske fotograf William Daniels fotografi har været bragt i magasinet Time og vandt andenpladsen i kategorien'General News Stories'. På fotografiet demonstrerer folk i gaderne i Bangui, hovedstaden i den Centralafrikanske Republik, for at få afsat den midlertidigt indsatte præsident Michel Djotodia. FN har advaret mod et potentielt folkemord i den Centralafrikanske Republik, og Frankrig har sendt 1.600 soldater til landet for at beskytte civilbefolkningen og forsøge at afvæbne landets forskellige militser.
 • Fotografiet vandt førstepladsen i kategorien 'Spot News Single' ved World Press Photo og forestiller overlevende efter tyfonen Haiyan i religiøs procession i Tolosa, Filippinerne. Over 8.000 mennesker mistede livet eller er savnede efter tyfonen, og mere end fire millioner mennesker er hjemløse. Fotografiet er taget af franske Phillippe Lopez for Agence France-Presse.
 • Fotografiet af Reuters-fotografen Goran Tomasevic er taget i Damascus, Syrien, og forestiller syriske oprørere, der forsøger at beskytte sig mod metalfragmenter. Oprørerne blev ramt af en granat fra en kampvogn af den syriske regeringshær. Fotografiet vandt førstepladsen i kategorien 'Spot News Stories'.
 • Fotografiet er fra Westgate Mall i Nairobi, Kenya, hvor et af de værste terroristangreb i Kenyas historie fandt sted. Mindst 39 mennesker mistede livet, da en bevæbnet gruppe begyndte at skyde i storcenteret den 21. september 2013. Fotografiet er af fotografen Tyler Hicks, blev bragt i New York Times og modtog andenpladsen i kategorien 'Spot News Stories'.
 • Fotografiet er af fotografien Christopher Vanegas og blev bragt i El Guardían. Det vandt tredjepladsen i kategorien 'Contemporary Issues Single' og viser politiet, der ankommer til et gerningssted i Mexico. To lig hænger fra en bro, mens tre andre ligger på jorden. De dræbte er ofre for organiseret kriminalitet i Saltillo, Coahuila, og drabene er sket som hævn mod andre kriminelle grupper.
 • Manden Shane på billedet er i færd med at tæve sin kæreste Maggie. Mens han angriber hende, fortæller han, at hun kan vælge mellem at blive tæsket i køkkenet, eller hun kan gå med ham ned i kælderen, så de kan snakke sammen bare de to. Billedet er af Sara Naomi Lewkowicz, er blevet bragt i Time, og indbragte fotografen førstepladsen i kategorien 'Contemporary Issues Stories'.
 • De syngende mænd på billedet er medlemmer af Kachins uafhængige hær i Burma. De har været til begravelse hos en af deres hærførere og drikker og fester nu efterfølgende. Kachin er under belejring af den burmesiske hær. Fotografiet er af Julius Schrank, blev bragt i De Volkskrant og vandt førstepladsen i kategorien 'Daily Life Single'.
 • Tøjet her tilhørte en ung pige fra El Salvador. Det blev fundet ved en sukkerplantage og er det eneste, der vidner om, hvorfra hun forsvandt. El Salvador er sammen med Guatemala og Honduras en af de mest voldelige regioner i verden, og ofte er tøjet det eneste, der vidner om, at en person er blevet kidnappet eller slået ihjel. Fotografiet er af Fred Ramos, blev bragt i El Faro og vandt førstepladsen i kategorien 'Daily Life Stories'.
 • Fotografiet er af en deltager i en slalomkonkurrence i Szczyrk i Polen og vandt andenpladsen i kategorien 'Sports Action Single'. Det er taget af fotografen Andrzej Grygiel for Polska Agencja Prasowa.
 • Den australske svømmer Daniel Arnamnart deltager i mændenes 100-meter rygsvømning i de australske svømmemesterskaber. Fotografiet er taget af Quinn Rooney for Getty Images og opnåede en tredjeplads i kategorien 'Sports Action Stories'.
 • Den svenske atlet Nadja Casadei har deltaget i EM og VM i syvkamp. I efteråret 2013 blev hun diagnosticeret med kræft, og i januar 2014 blev hun færdig med sin kemobehandling. Gennem sygdomsforløbet har hun fortsat sin træning og håber at kunne deltage i OL til sommer. Fotografiet er af svenske Peter Holgersson og vandt førstepladsen i 'Sports Feature Stories'.
 • En kvinde viser sin skuffelse efter, at hun er blevet nægtet adgang til at se Nelson Mandelas kiste i Pretoria, Sydafrika. Mandelas kiste lå til skue for offentligheden i tre dage, men blev herefter flyttet. Fotografiet er af Markus Schreiber for The Associated Press og modtog førstepladsen i kategorien 'People - Observed Portraits Single'.
 • To søstre, Hannah og Alena, i byen Merkenbrechts i Østrig. Fotoet vandt førstepladsen i kategorien 'People – Observed Portraits Stories' og er taget af Carla Kogelman.
 • En gruppe blinde albinoer poserer for fotografen i deres sovesal. Drengene er indere og bor på Vivekananda, en missionsskole for blinde. Skolen er en af de eneste skoler for blinde i Indien. Fotografiet er af Brent Stirton for Getty Images og vandt førstepræmie i kategorien 'People – Staged Portraits Single'.
 • Den unge egyptiske bodybuilder Ali poserer med sin mor. Fotografiet er taget af Denis Dailleux for Agence Vu og vandt andenpladsen i kategorien 'People – Staged Portraits Stories'.
 • En fem år gammel dværgchimpanse viser sig at være den mest nysgerrige ud af en gruppe nær et reservat for dværgchimpanser i DR Congo. Selv om dværgchimpansen er det nulevende dyr, der er tættest beslægtet med mennesket, ved man ikke meget om den eller dens adfærd. Fotografen bag billedet, Christian Ziegler, vandt tredjepladsen i kategorien 'Nature Stories'. Fotografiet blev bragt i National Geographic Magazine.
 • En kamerafælde fangede pumaen her på en sti i en park i Los Angeles. Pumaen har boet i parken i to år, men for at komme til parken måtte den krydse to af de mest travle motorveje i USA. Pumaer bliver oftere og oftere set i og omkring byer, og frygten for dem og uvidenheden omkring dem, får folk til at slå tusindvis af dem ihjel hvert år. Forskere i Wyomings Teton Nationalpark udstyrer dyrene med GPS-sendere og sætter kamerafælder op for at lære mere om pumaernes opførsel. Fotografiet er af Steve Winter for National Geographic og vandt førstepladsen i kategorien 'Nature Stories '.
1 / 19

Verdens bedste pressefotografier blev kåret fredag, da World Press Photo offentliggjorde vinderne i fotokonkurrencens forskellige kategorier. Se her en stribe af de bedste billeder.