Bitterfissen afslører sin identitet

Der har været gættet på, at det i virkeligheden var en mand, der stod bag, når Bitterfissen Bethany tyllede imaginær Fernet Branca og hånede og hudflettede bloggere og 'speltkusserne'.

Der har været gættet på, at det i virkeligheden var en mand, der stod bag, når Bitterfissen Bethany tyllede imaginær Fernet Branca og hånede og hudflettede bloggere og 'speltkusserne' på bloggen Bitterfissen Bethany.

Der har også været gættet på forskellige navngivne kvinder, men i mandagens metroXpress kommer det for en dag, hvem der står bag.

Jo, det er en kvinde: Den 39-årige Jeanett Veronica Hindberg fra Farum. Enlig mor og uddannet kontorassistent.

Hængt til tørre

Debattør Anne Sophia Hermansen blev hængt til tørre på Bethanys blog, hvor hun blev tituleret 'Meningsfissen Anne Sophia Herpes', og lignende sværtninger har ramt kvinder som konkurrencerytter Tina Lund og iværksætter- og forretningskvinderne Michelle Hviid (kaldet Michelle Hviidesnit af Bethany) og Pernille Rahbek, der også er kendt fra Go' Morgen Danmark på TV 2 (kaldet Kreakussen af Bethany).

Andre kvindelige debattører som Paula Larrain, Annegrethe Rasmussen, Susanne Staun og Angela Brink blandede sig i debatten, og bloggen har jævnligt været 'talk of the town' med cirka 220.000 månedlige sidevisninger til følge. Hendes bog, 'En Bitterfisses Bekendelser', er just udkommet på Forlaget Turbulenz.

Startede en kedelig juni-aften

I interviewet med metroXpress fortæller Jeanett Veronica Hindberg, hvorfor hun lavede bloggen.

- Jeg havde slet ikke regnet med, at bloggen ville blive til det, den er. Jeg sad en kedelig juni-aften sidste år og skrev et eller andet surt, og så var det først senere, at det gik amok. I begyndelsen skrev jeg kun om de andre bloggere, men efter at jeg skrev om Anne Sophia Hermansen tog det fart. Jeg blev omtalt i alle medier og fik en masse besøgende på min blog. Jeg lavede ikke bloggen, fordi jeg ville have noget bestemt ud af det, siger hun.

Hvorfor ville du være anonym?

- Jeg havde blogget før som mig selv, hvor jeg også havde sagt min mening og været lidt kontroversiel. Det betød, at jeg fik nogle stalkere, som ikke ville lade mig være i fred, så derfor besluttede jeg at blogge anonymt. For jeg kan ikke lade være med at skrive. Og så kom jeg på navnet Bethany og skrev noget, der gik mig på. Om idioter, der løber, eller sådan noget. Og så var jeg i gang.

Forstår du, at dem, du har skrevet om, er blevet vrede?

- Jeg synes, at de fleste af dem selv har bedt om det, og jeg fortryder ikke noget, jeg har skrevet. Anne Sophia Hermansen langer selv ud på sin blog, bare på en anden måde. Jeg har haft det sjovt med at udstille hende råt for usødet. Jeg har ikke noget særligt imod hende, og hvis hun ikke var blevet så gal, så var jeg gået videre og havde ikke tænkt mere over det. Al den røre, der blev skabt af Angela Brink og de andre debattører, som svinede mig til, fik mig til at give igen. De har selv langet hårdt ud, så jeg fortryder ikke. Desuden har jeg altid skrevet på min blog, at hvis man ikke ønskede omtale, så kunne man skrive til mig, og så ville jeg ikke gøre det. Man kunne sagtens melde sig ud.