Blandede anmeldelser af Star Wars III

'Star Wars, Episode III - Sith-fyrsternes hævn" får en blandet modtagelse af de danske og internationale anmeldere. "Jeg sad med frydefuld gåsehud, da filmen var færdig", siger en af de mest imponerede kritikere

Den længede ventede Star Wars-film, der skal afslutte GeorgeLucas' 28 år gamle film-epos får blandet kritik af anmelderne.

"Star Wars, Episode III - Sith-fyrsternes hævn" er den sidstebrik i serien, der blev startet med tre film i 70'erne og80'erne.

Mest imponeret er anmelderen fra DRs radioprogram Filmland,Thomas Holmby Hansen, der sad med "frydefuld gåsehud, da filmen varfærdig".

 Se billedserieFansventede over hele verden, da der var premiere på 'Star Wars,episode III, Sith-fyrsternes Hævn'Premiere på Star Wars

- Sithfyrsternes Hævn er suverænt bedst i den nye generation afStar Wars-film – og den giver en lyst til at se de gamle igen.George Lucas slutter sin galaktiske ring på fornem vis, menerThomas Holmby Hansen, der giver fem pile ud af seks mulige.

Mere voldsom end de forrige

"Star Wars, episode III, Sith-fyrsternes hævn" handler om AnakinSkywalker, der går fra at være en god Jedi-ridder til at bliveindfanget af kraftens mørke side, hvor han bliver til DarthVader.

dr.dk/filmFå etkomplet overblik over hele Star Wars sagaen og quiz medStort tema om Star Wars

Selvom historien er kendt på forhånd, er de fleste anmeldereenige om, at filmen er både spændende - og meget voldsom.

- Stemningen er klart blevet mørkere, men her er også en energiog en em af eventyr, som vi skal helt tilbage til de første to filmfor at finde, skriver Niels Lind Larsen i Jyllands-Posten, dergiver fem stjerner ud af seks mulige.

- Hos Lucas er verdensrummet et ekkorum for bibelsk dualisme ogantik skæbnetro, en sammensmeltning af højteknologi ogtrivialkomedie, som i denne afsluttende (?) episode lykkes næstenlige så godt som i pionerværket, den oprindelige etter, der nu erblevet en firer, skriver Politikens Søren Vinterberg, der giverfire hjerter ud af seks mulige.

International ros til Lucas

Berlingske Tidendes Ann Lind Andersen er mere forbeholdende overfilmen. Hun mener, at der er for mange lyssværd og dramatisktomgang i George Lucas' film.

- Det er tydeligt, at der er brugt usigeligt mange penge påproduktionen, men alligevel får man en følelse af, at der er nogetKejserens nye Klæder over den, mener avisen, der savner godereplikker og bedre skuespil - især fra Hayden Christensen, derspiller filmens hovedrolle som Anakin Skywalker.

Også i de internationale medier er der blandet kritik til dennye film. Det førende film-tidsskrift Variety mener, at "Star Wars,episode III - Sith-fyrsternes hævn" er "underholdende fra start tilslut, ligefrem tryllebindende sine steder".

"Spektakulært designede skuffelser"

Chigago Sun Times skriver, at George Lucas har opnået, hvad kun fåkunstnere kan: At skabe og befolke sin helt egen verden, mensRolling Stone rynker på næsen:

- Indtil den sidste halve time, da Lucas virkeligt formår atetablere en følelsesmæssig forbindelse mellem den milepælsfilm, hanlavede i 1977 og den investeringsportefølje, han lavede i 1999,består filmen af den ene spektakulært designede skuffelse efter denanden.

Facebook
Twitter