Blekingegadebanden bliver til tv-serie

Peter Øvig Knudsens anmelderroste bestseller "Blekingegadebanden" bliver nu til en dansk tv-serie. Det er det svenskbaserede filmselskab Yellow Bird, der har købt rettighederne til bogen.

Peter Øvig Knudsens anmelderroste bestseller "Blekingegadebanden" bliver nu til en dansk tv-serie.

MediaLinks:

Det svenskbaserede filmselskab Yellow Bird har købt rettighederne til bogen og er nu ved at forhandle med instruktør, manuskriptforfattere og finansielle partnere, så optagelserne kan gå igang i 2008.

- Historien om Blekingegadebanden rummer al den spænding og dramatik, der er forudsætningen for at skabe en stor seriel fortælling, siger producer Mikkel E.G. Nielsen fra det danske tv-dramaselskab Social Club Productions, som er med til at udvikle serien.

DR1 laver dokumentarfilm

Interessen for Blekingegadebanden er stor i øjeblikket. Filmselskabet Zentropa har tidligere meddelt, at man til næste år går i gang med optagelserne til en spillefilm om Blekingegadebanden.

Også DR1 er gang med at lave en dokumentarfilm om Blekingadebanden. Det er DR1's dokumentarredaktør Anders Riis-Hansen, der sammen med Øvig Knudsen skal lave dokumentaren om gruppen.

Dokumentarfilmen bliver til i et samarbejde mellem DR1 og Det Danske Filminstitut, og den ventes af få premiere sidst i 2008.

Peter Øvigs første bog om 80'ernes venstreradikale bande bliver til efteråret fulgt op af andet bind.

FacebookTwitter