Blev kaldt racist og ufølsom: Nu undskylder populær tv-vært krigs-joke

'The Daily Show'-værten Trevor Noah har undskyldt joke efter Twitter-storm.

Talkshow-værten Trevor Noah fik tusindvis af inderes Twitter-vrede at føle, da han sammenlignede konflikten mellem Indien og Pakistan med Bollywood-dans. (Foto: Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix)

En krig mellem Indien og Pakistan ville være 'det mest underholdende' og 'den længste krig nogensinde - som et langt dansenummer'.

Sådan jokede den populære vært på 'The Daily Show', Trevor Noah, i sidste uge om konflikten mellem Indien og Pakistan, der er eskaleret de sidste par uger, skriver BBC.

At Trevor Noah jokede om konflikten mellem de to stridende nabolande og sammenlignede en eventuel krig med et dansenummer i en Bollywood-film, fik tusindvis af Twitter-brugere, især i Indien, til at hidse sig op.

- Mine forældre er strandet i Indien; alle flyvninger over Pakistan er aflyst på grund af spændingerne. Jeg er bekymret for deres sikkerhed og for mine familiemedlemmers sikkerhed. Men se! Endnu en stereotyp Bollywood-joke. Sådan her skuffer du dine indisk-amerikanske fans, Trevor Noah, skriver brugeren Anisha Singh på Twitter.

Kaldt racist og ufølsom

Flere kaldte også den sydafrikanske komiker racist og ufølsom, men da en bruger skrev, at "det er sørgeligt at se, at én med en voldelig fortid håner konflikten via en Bollywood-joke. Trevor Noahs mor blev skudt i hovedet af Trevor Noahs stedfar. Tænk, hvis nogen gjorde grin med det," fik det ham til at reagere.

- Som komiker bruger jeg humor til at behandle smerte og ubehag i verden. Hvis du har set mit standup, vil du se, at jeg lavede jokes med, at min mor blev skudt i hovedet. Men jeg er ked af, at dette sårer dig og andre, det var ikke min intention, lød svaret fra Trevor Noah på Twitter.

Efterfølgende konstaterede Trevor Noah, at hans joke om konflikten mellem Indien og Pakistan trendede mere end selve konflikten.

- Det er utroligt, at min joke om konflikten i Indien og Pakistan trender mere end den egentlige konflikt. Nogle gange virker det som om, at folk bliver mere fornærmet over jokes fra en komiker om et emne end emnet i sig selv.

Konflikt optrappet de seneste uger

Bliv klogere på konflikten mellem Pakistan og Indien i videoen herover.

Den højspændte konflikt mellem de to atommagter Indien og Pakistan handler om bjergstaten Kashmir.

Striden har ulmet siden 1947, hvor Indien og Pakistan blev delt. Begge parter mener, at Kashmir hører under dem, men hver især kontrollerer de kun dele af området, som er adskilt af en ad hoc-grænse.

Konflikten eskalerede den 14. februar, da en militant pro-pakistansk gruppe dræbte mindst 40 indiske soldater i Kashmir.

Den 26. februar gengældte Indien med et større luftangreb mod det, der skulle være en træningslejr for den islamistiske terrorgruppe Jaish-e-Mohammed, som har taget ansvar for bomben.

Pakistan, der benægter at være involeret i angrebet 14. februar, mente ikke, at man havde andre muligheder end hævn efter det indiske luftangreb den 26. februar, og det kom efterfølgende til kampe i luften, hvor en indisk jagerfly-pilot blev fanget af Pakistan.

Den 1. marts blev den indiske jagerfly-pilot udleveret til Indien og er siden frigivelsen blevet hyldet som en helt i hjemlandet.

Bliv klogere på konflikten mellem Pakistan og Indien i videoen her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk