Bliv en bedre sangskriver med DR

DR har lavet et sangskriverværksted på nettet, hvor blandt andre Steffen Brandt og Tim Christensen skal bedømme unge sangskrivere.

Er du vild med musik og endda så meget, at du selv har forsøgt dig med nogle melodier og ikke mindst sangtekster? Og kunne du godt tænke dig ris og ros fra en kendt sangskriver?

Så kan du få stor gavn af en ny side på dr.dk, hvor DR netop har åbnet et sangskriverværksted.

Den har adressen dr.dk/sangskriver, og er et forum for unge sangskrivere. Man kunne også kalde det et digitalt mødested, hvor de unge kan hjælpe hinanden, uploade deres egne sange og få konstruktiv kritik af andre unge og af "månedens mentor".

Første mentor er sangskriveren og forsangeren i TV-2, Steffen Brandt, der fra den 1. februar vil give feedback på i hvert fald nogle af de sange, der bliver lagt ud på dr.dk/sangskriver.

Bliv klogere på hooklines

Senere vil navne som Marie Fisker, Mads Nygaard fra Sterling, Kira Skov og Tim Christensen vurderer sange, skriver DR Presse.

Ét af de helt centrale steder på det nye site er sangeren og sangskriveren Tobias Triers sangskriverværksted, hvor han fortæller om alt fra det gode omkvæd til hooklines, genkendelse og overraskelse, riffs og meget andet. Også en række af mentorerne fortæller om deres måde at skrive sange på.

Trier gemmer sig bag festsang-robot

Man kan også bruge "Festsang-robotten", hvor man kan lave en lejlighedssang til en bestemt festlig anledning som en fødselsdag, konfirmation eller et svendegilde.

Det eneste, man skal gøre, er at svare på en række spørgsmål og vælge en melodi - så får man en færdig festsang. Det er også Tobias Trier, der har udviklet den.

- Sitet skulle gerne give for eksempel gymnasieelever og højskoleelever lyst til at kaste sig ud i sangskrivning og finde den indre sangskriver frem. Vi har allerede prøvet det af hos udvalgte gymnasieklasser i efteråret, og det blev en stor succes. Og de har allerede uploadet de første sange, siger Birgit Bergholt, der er projektleder for DRs Syngelyst-kampagne.

Syngelyst er en tre-årig-kampagne fra 2009-2011, der har til formål at få børn og unge til at synge mere.

Dr.dk/sangskriver indeholder også en række webartikler og tv-indslag fra DR om sangskrivning og sangens betydning.

Facebook
Twitter