Bob Dylan udstiller på Statens Museum

Næste efterår udstiller Bob Dylan på Statens Museum for Kunst. Musikeren har malet siden 1960'erne og 100 af hans værker vises nu i Danmark.

Han har allerede skrevet, spillet og sunget sig ind i manges hjerter. Og nu er turen kommet til Bob Dylans malerier

Statens Museum for Kunst er gået i gang med forberedelserne til næste efterårs store særudstilling med Bob Dylan. Her viser museet omkring 100 af hans værker, der tæller helt nye, der aldrig tidligere er blevet udstillet

- Bob Dylans billedkunst er præget af samme konstante trang til fornyelse, der kendetegner hans musik. Han synes ikke tilfreds med at lægge sig fast på en udtryksform, han én gang har rendyrket, men eksperimenterer hele tiden og afprøver nye kunstneriske greb og udtryk, siger direktør på Statens Museum for Kunst Karsten Ohrt.

Første fremvisning i København

Bob Dylan har siden 1960'erne været en flittig billedkunstner, men ifølge Statens Museum for Kunst er det først i de seneste år, at han har vist sine malerier frem på udstillinger.

I 2007 udstillede han på Kunstsammlungen Chemnitz i Tyskland, hvor han viste mange af sine mindre akvareller. Siden er den legendariske sing-songwriter begyndt at arbejde med akrylmalingen, og det er nogle af disse malerier, der udstilles i København efteråret 2010.

Facebook
Twitter