29-årige Katherine synes bøger er sexede: Skrider hvis en mand ikke har litteratur i reolen

Litteraturanmelderen Katherine Diez har et godt råd, hvis du ikke får læst bøger: Gør det!

Hvis Katherine Diez kom hjem til en mand, der eksempelvis kun havde Fie Laursens selvbiografi stående på bogreolen, så ville hun løbe bort, skrigende.

Som du kan se ved selvsyn i videoen herover, er den 29-årige selvudråbte 'bogbitch' og anmelder på Berlingske vild med bøger. Så vild, at hun på Instagram ofte lader sig afbilde letpåklædt med øjnene smyget ind i bogens sider.

- Det er en kæmpe misforståelse, at litteratur er kedelig og usexet, lad os nu bare få det ud af verden. Litteratur er lige præcis det omvendte, fastslår hun.

Katherine Diez vakte opmærksomhed i litteraturkredse, da hun i begyndelsen af 2018 gav en kølig anmeldelse af Morten Sabroes bog '32 centimeter' - og samtidig postede et billede af sig selv i seng med bogen på Instagram.

Hun fastslår, at der ikke er noget i vejen med mennesker, der ikke læser bøger. Den er til gengæld gal med den kultur, der gør, at de ikke læser.

For i bøger er der en 'magisk' kobling mellem læser og forfatter, uden filter:

- Den magiske kobling, den findes kun i romanen, fastslår hun, og giver et godt råd til alle, der ikke kan komme i gang med at læse: tag en bog op, og læs en side.

- På et eller andet tidspunkt, så bliver du grebet - og så læser du videre, siger hun.