50-årig forfatter vil kun have kvinder på 25. Nu svarer hans jævnaldrende igen

Den 50-årige forfatter Yann Moix møder kritik efter udtalelse om, at jævnaldrende kvinder er usynlige for ham.

Yann Moix måtte mandag forsvare sine udtalelser om kvinder på RTL, efter at han forleden fremprovokerede en storm af kritik på de sociale medier. (Foto: Francois lo Presti © Scanpix)

Nogle er til blondiner, andre er mere til brunetter.

Den 50-årige franske forfatter Yann Moix er mest til kvinder, der er yngre end ham selv. Særligt dem på 25, udtaler han i et interview med den franske udgave af magasinet Marie Claire.

Kvinder på 50 er kort sagt 'usynlige' for ham og de er 'alt, alt for gamle', siger han blandt andet og tilføjer:

- Jeg foretrækker yngre kvinders kroppe, sådan er det. Punktum. En 25-årig kvindes krop er ekstraordinær. Kroppen på en kvinde på 50 er slet ikke ekstraordinær, siger han til Marie Claire.

Hans smag i kvinder har dog sendt Yann Moix ud i noget af et stormvejr på de sociale medier og dernæst i de franske medier. Det skriver blandt andet The Telegraph.

- Voila, her er en 52-årig kvindes baller

Den franske komiker Marina Foïs, der fylder 50 om et års tid, har for eksempel gjort grin med Moix’ udtalelse på Twitter ved at skrive, at hun nu 'kun har et år og 14 dage' tilbage til at have sex med forfatteren – efterfulgt af tre emojis af krydsede fingre.

Andre har delt billeder af kendte skuespillere og popstjerner omkring de 50 – heriblandt Demi Moore, Jennifer Aniston, Kylie Minogue og Sandra Bullock – på Twitter med henvisning til Yann Moix' udtalelse.

Her er to af de kvinder, som brugere på blandt andet Twitter deler flittigt i disse dage efter Yann Moix' udtalelse: 50-årige Kylie Minogue og 54-årige Sandra Bullock. (© Scanpix)

Og forfatter og journalist Colombe Schneck delte kortvarigt et billede af sin egen bare bagdel og skrev:

- Voila, her er en 52-årig kvindes baller … Hvilken tåbe du er. Du ved ikke, hvad du går glip af, dig og din lille, kedelige hjerne.

Vil ikke stå til regnskab

Derudover har den franske skuespiller Anne Roumanoff i et radioprogram på Europe 1 sagt, at romantik ikke bare handler om kroppens fasthed, men om relationen mellem to mennesker:

- Jeg håber, at han (Yann Moix, red.) en dag vil opdage den glæde, siger hun.

De mange reaktioner har nu fået Yann Moix til at kommentere balladen overfor tv-stationen RTL.

- Jeg kan lide dem, jeg kan lide, og det skal jeg ikke stå til regnskab for ved en smagsdomstol, siger han og tilføjer så:

- 50-årige kvinder gider da heller ikke date mig. De har jo andet at lave end at omgås en neurotiker, der skriver og læser hele dagen. Det er ikke nemt at være sammen med mig.

Yann Moix er både prisvindende forfatter, skribent, filminstruktør og tv-vært.