Afslag knuste ikke drømmen: Frederikke lever et magisk dobbeltliv

Frederikke Byron skriver og udgiver sine fantasybøger på egen hånd.

En ung pige lever et liv omgivet af dæmoner. En dag bliver hun tilbudt en plads på et universitet for folk med magiske evner - som den første pige nogensinde.

Frederikke Byron har skabt et helt magisk univers og skrevet tre bøger i sin fantasyserie 'Shadow Wars'. Men der er ikke nogen, som skal bestemme over Frederikkes bøger.

Det besluttede den 25-årige forfatter sig for tilbage i 2016, hvor hun valgte at udgive dem selv.

- Jeg har altid elsket at læse, og da jeg var barn begyndte jeg at læse 'dark fantasy', som er en blanding af fantasy og gys. Det er også det, jeg selv skriver, forklarer Frederikke Byron.

Således er snart fire bøger blevet til og udgivet – én om året – af Frederikke selv. Men det er ikke kun frihed at være selvudgivende forfatter.

- En af bagsiderne er, at man jo er nødt til at isolere sig selv, når man skal skrive. Men så har man også alt det der PR-arbejde, fortæller hun og fortsætter:

- Man kan ikke både sidde og fokusere intensivt på at skrive en bog, når man også skal være på Instagram og Facebook.

Du kan møde Frederikke her:

 • - Allerede da jeg var 14, skrev jeg alle fire bøger. Da jeg blev ældre, kunne jeg stadig lide historien og karaktererne, men det var dårligt skrevet. Da min morfar gik bort for nogle år siden, tænkte jeg, at livet er for kort til at gå og vente. Så i stedet for at kontakte et forlag, genskrev jeg det hele og begyndte at udgive den første bog selv. Jeg havde lyst til, at den skulle være, som den var, og der var ikke nogen, som skulle komme og sige, at noget skulle laves om. Den skulle bare være min. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  1 / 8
 • - Når man udgiver selv, laver man selvfølgelig også mange fejl. Det er der især i min første bog, og det er lidt ærgerligt, for det er jo den, som skal fange læserne. Nu har jeg udgivet tre bøger, og jeg er i gang med at skrive den fjerde færdig. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  2 / 8
 • Frederikke bor ikke alene i lejligheden i Lyngby. Hun har nemlig en otte måneder gammel kat, som hun naturligvis har døbt Merlin. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  3 / 8
 • - Man lærer rigtig meget om at skrive af at læse. Et større ordforråd og bedre indsigt i karakterer og universernes opbygning. I starten prøvede jeg at skrive på dansk, men ordforrådet er bare ikke så bredt, som det er på engelsk. Specielt i fantasygenren er der mange ord, som ikke fungerer på dansk. For eksempel titlen på den første bog, 'The Seeker'. Hvad skal man kalde den på dansk? 'Søgeren'? Det er ikke helt det samme. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  4 / 8
 • - Når jeg skal inspirere mig selv, prøver jeg at gå nogle ture, male nogle malerier, læse nogle bøger, tage i teatret. Få noget 'brain food'. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  5 / 8
 • Der er omkring 100, der har købt Frederikkes første bog, 'The Seeker', som hun både har udgivet som e-bog og som fysisk bog. Hun ved, at der blandt andre er en fyr fra Indien, som læser med. Desværre kan Frederikke ikke leve af at skrive, i hvert fald ikke endnu. Så udover at skrive fantasy, så studerer hun også. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  6 / 8
 • - Efter gymnasiet var jeg i tvivl, om jeg ville være læge eller ingeniør. Men så var jeg til åbent hus, hvor der var én, der spurgte mig, om jeg helst ville hjælpe tusind mennesker eller en million mennesker. Nu er jeg næsten færdig som ingeniør i bioteknologi. Man skal gøre det, man brænder for, og jeg vil gerne hjælpe folk. Det synes jeg, at jeg kan både som forfatter og ingeniør. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  7 / 8
 • - Hvis jeg pludselig slog igennem og kunne leve af at være forfatter, så vil jeg klart foretrække det. Men realistisk set skal jeg jo tjene penge, så jeg kan få mad og have tag over hovedet. Når jeg er færdig med studiet, tænker jeg at bruge nogle år på at spare en masse penge op. Bo lidt, som om jeg var på SU, og gå på tidlig pension. Så vil jeg bare sidde og skrive. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  8 / 8
Facebook
Twitter