Amerikansk avis: Yahya Hassan sparker gang i ny islam-debat

Yahya Hassan går verden rundt med sin nye bog. Senest har amerikanske The Wall Street Journal interviewet den 18-årige digter.

The Wall Street Journal har besøgt København for at interviewe Yahya Hassan. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix)

Yahya Hassans kontroversielle debutudgivelse og den efterfølgende debat har fået USAs største avis til at lave en længere artikel om den danske digter.

The Wall Street Journal bringer i dag et interview med den kun 18-årige digter og fortæller historien om, hvordan han har skabt gang i debatten om islam.

Avisen fortæller, hvordan digteren temperamentsfuldt har udtalt, at landets muslimske befolkning er præget af en hyklerisk kultur, og at den religiøse debat i Danmark ikke er set større, siden Muhammed-tegningerne blev offentliggjort for omkring ti år siden.

27 dødstrusler

Til avisen fortæller han, at han har modtaget 27 dødstrusler, men at han allerede inden bogens offentliggørelse vidste, at den ville skabe voldsom debat.

- Jeg vidste, at min historie ville bryde tabuer, at mange mennesker ville blive fornærmet, og mine forældre ville blive vrede. Men min forudsætning var, at jeg måtte fortælle det, som det er, citerer The Wall Street Journal ham for.

Desuden fortæller han, at han kender dem, der sender dødstrusler til ham.

Tåler ikke kritik

- De kan ikke tåle kritik. De er ikke interesserede i dialog, siger han til avisen.

Flere amerikanske læsere har allerede kommenteret artiklen og den medfølgende video, hvor Yahya Hassan blandt andet læser op fra sin digtsamling. Her får han stor ros for sit mod. Blandt andet skriver en læser, at han rammer spot on, mens mange andre frygter for den unge digters sikkerhed fremover.

Trykt i 37.000 eksemplarer

Digtsamlingen og debatten har også ført til artikler i blandt andet Norge, Sverige og Frankrig.

Yahya Hassan deltager i denne weekend til Bogforum i Bella Center. Gyldendal har, dagen før bogmessen går i gang, trykt hele 37.000 eksemplarer.

En digtsamling bliver normalt kun solgt i cirka 500 eksemplarer.

Facebook
Twitter