Benny Andersen bisat: Lise Nørgaard og Povl Dissing sagde farvel

Der var mødt mange frem i Sorgenfri Kirke for at ære den afdøde digter og forfatter.

  • Lise Nørgaard ankommer til bisættelsen sammen med Johannes Riis, som er litterær direktør på forlaget Gyldendal. 'Vi har mistet en dejlig digter, et utrolig sødt menneske. Jeg har mistet en god ven og er ikke rigtig kommet over det endnu', sagde hun forleden til TV. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Kisten pyntet med vilde blomster, anerkendelsen fra dronningen og børnetegninger. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Benny Andersens kiste bæres ud efter bisættelsen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Johannes Møllehave ville også sige farvel til sin digter-kollega. I 2004 lavede de bogen 'Det skal mærkes, at vi lever'. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Bogen blev skrevet af Karen Thisted, der her ses i samtale med Eddie Skoller inden bisættelsen. 'Jeg havde en perlerække af gode oplevelser og møder med ham. Jeg har aldrig gået fra ham uden at få nye inspirationer, sagde hun til DR forleden. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Eddie Skoller og Povl Dissing venter foran kirken, før bisættelsen, (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Benny Andersen (th.) og Povl Dissing havde et mangeårigt samarbejde med bl.a. 'Svantes viser'. (Foto: JEPPE MICHAEL JENSEN © Scanpix)
  • Sorgenfri Kirke ligger ikke langt fra Benny Andersens hjem i Lyngby, hvor han døde i sidste uge. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Her er det Benny Andersens steddatter, sangerinden Maria Bramsen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Familien siger et sidste farvel til Benny Andersen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
1 / 10

Et stort antal venner, familie, kendte og ukendte var mødt op i den nordsjællandske Sorgenfri Kirke for at sende Benny Andersen ud på sin sidste rejse.

Allerede en time før bisættelsen var der mødt en stor flok mennesker frem, som ville ære Benny Andersen.

Blandt andre sangeren Povl Dissing, som bl.a. har sunget 'Svantes lykkelige dag' og forfatter Lise Nørgaard, der var en god ven af Benny Andersen.

Også præst og forfatter Johannes Møllehave, komiker Eddie Skoller, journalist Karen Thisted og tidligere udenrigsminister Per Stig Møller deltog i bisættelsen.

Den folkekære digter og forfatter døde for en uge siden i en alder af 88 år og havde efter eget ønske frabedt sig blomster.

'I stedet for evt. blomster kan man betænke Benny Andersen Prisen. Beløbet går udelukkende til udsatte børn. Spar Nord 9280 - 4575631792 mrk. 'Snøvsen'', stod der i dødsannoncen.

BT skriver, at der under bisættelsen blev sunget 'I østen siger solen op,' 'Op al den ting som Gud har gjort,' 'Du som har tændt millioner af stjerner' og 'Svantes svanesang.'

Benny Andersens steddatter sangerinde Maria Bramsen sang i kirken 'Barndommens land'.

FacebookTwitter