Bill Clinton laver politisk thrillerroman med stjerneforfatter

Den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton vil sammen med James Patterson skrive ny bog. Dermed kaster endnu en eks-præsident sig ud som kunstner.

Den nye bog, som Clinton og Patterson skriver, vil handle om den politiske scene i Washington. Det vides ikke, hvor meget de to har fået i forskud, men det vurderes til at være et syvcifret dollarbeløb. (© Scanpix)

Efter 13 års skrivepause er Bill Clinton igen klar til at nusle med ord.

Denne gang vil han skrive en politisk thriller om intriger, spændinger og globale dramaer fra verdens politiske magtcentrum fra Det Hvide Hus.

Til at hjælpe sig med at føre pennen samarbejder eks-præsidenten med den amerikanske bestsellerforfatter James Patterson, som Clinton desuden spiller golf sammen med.

Det skriver The Guardian.

Ifølge den britiske avis vil bogen få titlen ’The President Is Missing’ og være fiktion om de dramaer, der udspiller sig på den politiske magtscene i Washington. Selv melder forlaget – på vegne af Clinton om, at han arbejder på en bog om en præsident, ud fra hvad han kender til fra jobbet, livet i Det Hvide Hus, og om hvordan Washington fungerer.

Flere præsidenter har lavet kunst

Med cv-udvidelsen som medforfatter til en politisk thriller er Bill Clinton endnu en præsident, der hopper ind på den kulturelle scene. Tidligere har George W. Bush udstillet naturbilleder og soldaterportrætter, men også amerikanske præsidenter som Jimmy Carter, Eisenhower og Ulysses S. Grant har arbejdet med penslerne foran staffeliet.

Det er ikke oplyst, hvor meget Clinton og Patterson har fået i forskud fra forlaget Penguin Random House for at skrive bogen. Men det vurderes at være et syvcifret beløb i dollars. Da Bill Clinton skrev sin selvbiografi, blev det vurderet, at han havde modtaget over 100 millioner kroner i forskud.

Thrilleren forventes at blive udgivet i juni 2018.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter