Blekingegadebanden får international debut

Den virkelige historie om Danmarks kommunistiske bankrøvere udkommer for første gang på engelsk.

Udateret arkivbillede af Bo Weymann, et medlem af Blekingegadebanden, som fortalte sin historie til pressen i 2009. (Foto: © Tommy Verting, Scanpix)

Historien om Blekingegadebanden er blevet fortalt og genfortalt i Danmark, siden de kommunistiske bankrøvere raserede i 1970'erne og 1980'erne.

Nu får engelsksprogede læsere også mulighed for at stifte bekendtskab med gruppen i en ny antologi af den venstreradikale, østrigskfødte forfatter Gabriel Kuhn, beretter Modkraft.

Eksklusivt interview med bandemedlemmer

Antologien, 'Turning Money into rebellion: The Unlikely Story of Denmark's Revolutionary Bank Robbers', er udkommet i denne uge på både et amerikansk og et canadisk forlag.

Bogens omdrejningspunkt er Blekingegadebandens ideologi og indeholder blandt andet et ikke tidligere offentliggjort interview med to af gruppens medlemmer.

Venstreorienteret stemme

Forfatteren Gabriel Kuhn har en tydelig venstreorientet tilgang til banden i sin nye bog, hvor gruppemedlemmerne får lov til at tale deres egen sag i selvskrevne tekster såsom 'Det handler om politik'.

Derudover byder bogen på en række andre venstrefløjsstemmer, herunder gamle artikler fra Manifest-Kommunistisk Arbejdsgruppe samt Kommunistisk Arbejderkreds.