Børnebog behandler sorg hos soldaterbørn

Børn bliver konfronteret med nogle af livets største spørgsmål, når far drager i krig. Ny børnebog forsøger at hjælpe børnene.

Det kan være hårdt for både piger og drenge at tumle med spørgsmål og tanker, når far eller mor drager i krig.

Derfor har Mette Emilieanna Bruun skrevet bogen "Far, Fare Krigsmand" med drengen Marcus i hovedrollen. Marcus bor alene med sin mor og savner sin far, der er udsendt som soldat.

- Bogen skal være det her rum, som barnet kan gå ind i. Altså det her rum til reflektion og fordybelse. Og muligheden for at kunne identificere sig med nogen og noget, siger forfatteren i DR2 Morgen - se hele indslaget øverst på siden.

De store spørgsmål

At have en forælder udsendt i krig får nemlig børn som Marcus til at tænke de store tanker om, hvad far laver i krigen? Hvornår han mon kommer hjem? Kommer han overhovedet hjem?

Og bogen er vigtig, mener psykolog på Veterancentret, Louise Hjort Arentz. Der mangler nemlig både hjælp og viden på området.

Hun fortæller, at børn i forbindelse med krig stiller sig selv de store spørgsmål om krig, død, ødelæggelse, savn - men også at de mangler et sted at komme af med spørgsmålene og få svar.

Se hele indslaget om børnebogen øverst på siden.