Bog om hed homo-affære tog verden med storm. Forfatteren bag er på vej med en fortsættelse

Den 19-årige skribent Oskar Fehlauer forklarer os, hvorfor 'Call Me By Your Name' er et læsehit.

Timothée Chalamet spillede hovedrollen som Elio i filmatiseringen af 'Call Me By Your Name'. (Foto: Ullstein Bild © Getty Images)

Tirsdag aften smed den amerikanske forfatter André Aciman en mindre bombe på Twitter, da han afslørede, at han skriver på en efterfølger til bogen ‘Call Me By Your Name’.

- Jeg ville faktisk elske en efterfølger til ’Call Me By Your Name’. Faktisk skriver jeg på en, skrev han i tweetet.

Det amerikanske forlag bag 'Call Me By Your Name', Farrar Straus & Giroux, vil over for DR ikke bekræfte forfatterens påstand – kun at André Aciman arbejder på en ny bog.

Oprindeligt udkom 'Call Me By Your Name' tilbage i 2007, hvor den blandt andet blev kaldt ’en exceptionelt smuk bog’ af avisen The New York Times.

Det seneste år har bogen dog fået noget af en renæssance, efter en filmatisering af fortællingen med skuespillerne Timothée Chalamet og Armie Hammer i hovedrollerne, udkom i oktober 2017.

Filmen fik både stor opmærksomhed og et hav af fornemme priser, blandt andet en Oscar-statuette i kategorien ’bedste manuskript baseret på en bog’.

Det var netop i forbindelse med filmen, at den 19-årige skribent Oskar Fehlauer fra det danske magasin SEIN stiftede bekendtskab med ‘Call Me By Your Name’. Fortællingen endte med at få stor betydning for ham.

- Jeg tog ind for at se den til en forpremiere uden at vide, hvad det var. Bagefter var jeg vildt overvældet over, hvor vild og smuk den var. Den weekend besluttede jeg mig for, at jeg skulle læse bogen, for jeg ville gerne være i det univers for evigt, fortæller Oskar Fehlauer.

- Så jeg vadede rundt i samtlige københavnske boghandler. Ingen af dem havde den, og jeg blev så fucking sur. Den her bog er jo det næste store!

Heldigvis lykkedes det til sidst Oskar Fehlauer at skaffe den over nettet. Herunder giver han tre grunde til, at han er så vild med bogen.

1

Kropslig

(© UPI)

- Den har en enorm kropslighed. Noget af det første, jeg lagde mærke til, var varme og hud, nogle nære, kropslige fornemmelser og sansninger, som er meget til stede gennem hele bogen.

- Vævet sammen med, at det er med til at beskrive et begær rettet mod en person af samme køn – det føles på en eller anden måde helt vildt.

2

Ophidsende

(© UPI)

- Man bliver forbavset over, hvor ophidsende og præcist beskrevet det er. Jeg husker bogen som ret ekstrem og helt vildt erotisk. Det er selvfølgelig ikke verdens allermest ubeskrevne emne, men alligevel følte jeg, at det var helt vildt mindblowing.

- Der var beskrivelser og iagttagelser, som jeg aldrig har læst i litteratur eller set i film før, kun selv følt og oplevet. Det føles helt vildt særligt, som om det rammer et særligt sted i kroppen. Jeg kan ikke lade være med at tænke, om det er sådan her heteroseksuelle har det hele tiden?

- Alle de der fucking frugttræer, som er helt modne omkring dem. Hele huset og haven bliver en slags syret metafor, synes jeg.

3

Poetisk

(© UPI)

- Da filmen udkom, havde jeg en samtale (i podcasten Politikens Poptillæg, red.) om sexscenerne i bogen og filmen. De to adskiller sig også på andre måder – men i bogen er der for eksempel en scene, hvor der er nogle fingre oppe i et røvhul. Nogle ret konkrete og eksplicitte ting.

- I bogen er man oppe i Elios hoved. Det hele er hans tanker, så man fornemmer det, når de har sex, men det er stadig poetisk og sanseligt beskrevet. Den bliver aldrig vulgær.

Facebook
Twitter