Britisk medie stjæler fra dansk bestseller-forfatter

Daily Mail har i en ny artikel kopieret dele af bogen 'Ser Du Månen, Daniel' af journalist og forfatter Puk Damsgaard. Hun raser og kræver artiklen fjernet.

Det er den britiske avis Daily Mails' artikel om det danske IS-gidsel, der har fået journalist Puk Damsgaard til at reagere. (Foto: NILS MEILVANG © Nils Meilvang)

DRs Mellemøstkorrespondent, Puk Damsgaard, er ikke tilfreds.

Forfatteren bag den prisbelønnede bog 'Ser Du Månen, Daniel', der fortæller den grufulde historie om det danske IS-gidsel Daniel Rye, er nemlig blevet kopieret af den britiske tabloidavis 'Daily Mail'.

Det siger hun til DR Kultur

Ingen kontakt fra Daily Mail

Daily Mail har i weekenden valgt at udgive en ny og lang artikel på deres hjemmeside om Daniel Ryes fangeskab, der er taget direkte ud fra Puk Damsgaards bog.

Samtidig valgte avisen i første omgang at sætte Puk Damgaards navn på artiklens byline, men erstattede kort tid efter hendes navn med avisens egen journalist Neil Armstrong.

Alt dette til trods for at hun ikke har haft nogen form for kontakt med mediet.

- Daily Mail har publiceret artiklen over hovedet på mig. Jeg opdagede det helt tilfældigt på Messenger i går aftes. Jeg har overhovedet ikke hørt noget fra dem, og jeg vil meget gerne finde ud af, hvordan det kan ske. De har taget de mest morbide dele af bogen, siger Puk Damsgaard til DR Kultur.

På Twitter har Puk Damsgaard langet ud efter Daily Mail, og hun kræver artiklen fjernet.

Daily Mail har endnu ikke reageret på hendes anmodning, og derfor vil man stadig kunne finde artiklen på hjemmesiden.

Avisen har dog valgt nederst i artiklen at linke til hjemmesider, hvor man kan købe Puk Damsgaards bog.

Puk Damsgaard fik tilbage i januar 2016 overrakt den journalistiske Cavlingpris for bogen.

Facebook
Twitter