Josephine Kuhns telefon ringer en dag i maj 2018. Først en gang, så to, og så tre gange.
Hun tager den ikke, for hun har allerede slået nummeret op. Det er forlaget Gyldendal, men det er hundrede procent en sælger derfra, tænker hun.
Hendes veninde bliver træt af høre på den vibrerende telefon og tager den. Øjnene bliver store. Hun begynder at hoppe.
Hun beordrer Josephine Kuhn til at ringe tilbage til nummeret.
- Det var en redaktør fra Gyldendal, og jeg fik ringet tilbage og sat et møde op, fortæller Josephine Kuhn, som straks efter mødtes med Nanna Hovgaard for at fortælle hende om den kommende bog, mødet skulle omhandle.
Josephine Kuhn og Nanna Hovgaard på henholdsvis 25 og 27 år, som har kendt hinanden siden gymnasietiden, har siden 2016 drevet podcasten 'Fries before guys'.
En hudløst ærlig samtalepodcast, som ugentligt behandler emner som angst, skam, kropsidealer, orgasmer, kærlighed og venskab med det formål at blive klogere på dem selv, bryde normer og tabuer og at gøre op med det polerede billede af virkeligheden, man ofte ser på sociale medier. Og at få andre til at føle sig mindre alene og forkerte.

Ikke er unikt snefnug
Og noget tyder på, at netop sådan en podcast har manglet. 'Fries before guys' har nemlig over 3 millioner downloads og har fået medvind i en sådan grad, at det har ført til adskillelige live-arrangementer og foredrag - og nu også bogen 'En som os' - for de to kvinder.
- Hver eneste dag lander der beskeder i vores indbakke fra folk, især unge kvinder, der fortæller deres historier, og vi kan se, hvor vigtigt det er, at nogen 'udleverer' sig - i positiv forstand. At snakke højt om de her ting og at være ærlige, forklarer Josephine Kuhn.
Nanna Hovgaard supplerer:
- I den tid, vi har lavet podcasten, er det gået op for os, at det ikke bare er os, der har de følelser, vi snakker om. Vi har fået et kæmpestort fællesskab bestående af unge kvinder, der har det svært. Det er utrolig nemt at føle sig forkert, når det ser ud, som om alle andre har styr på det. Så derfor har det været vigtigt for os at skrive den her bog.

De har begge været overvældede over, hvor mørke historier deres følgere fortæller fra deres eget liv, og at det ofte er noget, de ikke har fortalt nogen om før.
Som bogens titel indikerer, er det overordnede budskab, at man ikke er alene - lige meget hvor forkert og mærkelig, man på den ene eller anden måde måtte føle sig.
I dag tilbringer de fleste unge, inklusive Nanna Hovgaard og Josephine Kuhn selv, meget tid på sociale medier, og det er let at komme til at sammenligne sig med de fremstillinger af andre menneskers liv, som lægges ud på medier som Instagram, Facebook og Youtube. Derfor har bogen fået undertitlen 'En anti-sammenligningsbog'.
- Vi kan blandt andet bruge litteraturen til at finde ud af, at vi ikke er så forskellige alligevel, ved at læse om andre menneskers liv og spejle os i dem. Det er mega forløsende at vide, at man ikke er et unikt snefnug og ikke behøver at være det, for vi er alle sammen, som folk er flest. Det vil vi gerne sige med 'En som os'.
- Vi synes i hvert fald selv, det er utroligt dejligt at læse noget, der får os til at føle os mindre forkerte, siger Josephine Kuhn og understreger ydmygt, at enhver i princippet kunne skrive sådan en bog.
- Jeg ved ikke, hvordan jeg skal forklare de her ting, uden at lyde fucking højrøvet. Det ville være fedt at kunne sige, man har opfundet den dybe tallerken, griner hun.
Fucking grænseoverskridende
Når Josephine Kuhn bruger ordet 'udlevere', er det ikke uden grund. De to kvinder har gennem tiden snakket om personlige oplevelser og erfaringer med alt fra tyndskid til sorg.
Og deres bog indeholder kapitler om både onani, sexlegetøj, dødsangst, menstruation og om at være skilsmissebarn. Emner, som formentlig ville være en anelse grænseoverskridende for mange at indvie offentligheden i.
Selvom Nanna Hovgaard og Josephine Kuhn har brugt de sidste tre år på at samtale åbent om tabubelagte emner i deres podcast, har det alligevel været en udfordring at krænge deres sjæle ud på papir.
- I podcasten kan man altid tage et skridt tilbage og lade den anden overtage. Her har vi skullet skrive hver vores dele. Og det er som om, man kan læse det, hvis man skriver noget, man ikke helt mener. Så har vi jo måttet finde ind til sandheden, fortæller Josephine Kuhn.

De har det begge afslappet med, at fremmede skal læse om deres inderste tanker og usikkerheder. Men det forholder sig anderledes med de mennesker, der er tæt på dem.
- Pludselig har forældre, svigerforældre, bedsteforældre, onkler og tanter bare det her glughul ind i min sjæl. Det synes jeg er fucking grænseoverskridende. Det er sådan noget, der holder mig vågen om natten. Men vi har fundet rigtig meget mod og ro i at læse og følge mennesker, der fortæller med et personligt udgangspunkt. Folk, der ikke er bange for at sætte sig selv på spil, fortsætter hun.
- Vi har sagt til os selv, at når bogen er udgivet, så er ordene ikke længere vores, det er læsernes. Det har vi været nødt til for at håndtere tanken om, at de ting, vi har skrevet, går for tæt på, supplerer Nanna Hovgaard, som med et grin understreger, at det værste ville være at blive fremstillet som 'onanipigerne'.
- Men jeg har jo aldrig tænkt, 'Gud, hvor er hun grænseoverskridende, det må da være skrækkeligt for hendes familie', når jeg selv har haft en læseoplevelse, der gjorde indtryk. Det er jo ikke sådan, man tænker om forfattere, afslutter Nanna Hovgaard.
Bogen 'En som os' udkom, 3. maj. Nanna Hovgaard og Josephine Kuhn kan opleves live i Aalborg, Aarhus, Odense og København 8.-16. maj.
