DR belønner Rifbjerg for formidabelt forfatterskab

Forfatteren Klaus Rifbjerg modtager pris for sit omfattende og formidable bidrag til dansk litteratur.

Den 81-årige Klaus Rifbjerg modtager mandag den 26. august en ærespris fra DR for sit lange forfatterskab. (Foto: © Linda Henriksen/Scanpix, Scanpix)

Den 81-årige Klaus Rifbjerg en ærespris fra DR for sit lange og produktive forfatterskab.

Det sker på Jazzhus Montmartre den 26. august, hvor han modtager 40.000 kroner og en række personlige hilsner, som DR har indsamlet via sine medier, skriver DR i en pressemeddelelse.

Mest kendt for 'Den kroniske uskyld'

Klaus Rifbjerg debuterede i 1956 med digtsamlingen 'Under vejr med mig selv', mens et af hans mest kendte værker er 'Den kroniske uskyld'. Romanen, som var Rifbjergs første, udkom i 1958 og blev i 1985 filmatiseret af Edward Fleming.

Klaus Rifbjerg har siden sin debut været en særdeles produktiv forfatter, som til tider har udgivet to til tre værker om året. Desuden har han arbejdet i sin karriere arbejdet som journalist og litterær direktør i Gyldendal.

Formidabelt bidrag til dansk litteratur

- Der er ikke mange koryfæer, der har leveret så meget gennem så mange år. Derfor vil vi godt ekstraordinært hylde Klaus Rifbjerg for hans formidable bidrag til dansk litteratur og hans status som en stor dansk humorist. Klaus Rifbjerg har leveret én lang samtidsfortælling om Danmark og danskerne, og det vil vi godt markere, siger kulturdirektør i DR, Morten Hesseldahl.

Danskere, der gerne vil give Klaus Rifbjerg en personlig hilsen om, hvilken rolle hans forfatterskab har spillet for dem, kan sende hilsnen til mailadressen bogklub@dr.dk. Beskeden må højest indeholde 150 ord.

Afsendere af de bedste hilsner kommer med

DR vil efterfølgende overrække hilsnerne til Klaus Rifbjerg på dagen, ligesom et udvalg af hilsnerne bliver læst op ved prisceremonien. De ti, der kommer med de bedste bidrag, bliver også inviteret til festen.

Beskederne kan sendes til DR frem til lørdag den 24. august.