Tema Terror i Bruxelles

Efter belgisk terror: Støtte til tegneserielandet på de sociale medier

Tegnere udtrykker deres afstandtagen og sorg over dagens angreb i Belgien, der er kendt for at være en af de største bidragsydere til tegneseriekunsten.

Tegneren, der kalder sig Nawak, har lavet denne tegning i forbindelse med terrorangrebene i Bruxelles. (© Nawak)

Hergé opfandt tegneseriefiguren Tintin. Morris skabte Lucky Luke, og Pierre Culliford de blå smølfer.

Belgien er en af de største bidragsydere til tegneseriekunsten, og angrebene i Bruxelles har derfor fået flere tegnere til at lave støttetegninger til belgierne, skriver Le Monde.

Blandt andre har Marvel-tegneren JL Mast bladret igennem Tintin-hæfterne for at finde denne tegning. Her udbryder Kaptajn Haddock et af sine raserianfald mod banditter, som både Haddock og JL Mast er klar til at knuse.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Andre har også lagt flere billeder ud på blandt andet Twitter.

Tegneren Joan Sfar har endda selv grebet fat i pinden og lagt to tegninger op på sin Instagram-profil. En viser Tintin og Kaptajn Haddock iført en rumdragt, hvor Tintin siger, at han også har lyst til at tage til Månen.

Mon coeur est à Bruxelles

Et billede slået op af Joann Sfar (@joannsfar) den

Den anden tegning viser den berømte belgiske statue Manneken Pis med en tegneserieboble med ordene: At tisse i ro. Er det for meget at forlange?

Mon coeur est à Bruxelles

Et billede slået op af Joann Sfar (@joannsfar) den

Den franske tegner Nawak har også brugt Manneken Pis i en af hans tegninger. Her står den lille statue med en provokerende langemand og tisser ned på en terrorist med teksten: Her! En gave fra Belgien.

Med Tintin, Lucky Luke og smølferne har belgierne bidraget stort til tegneseriekulturen. Nu bruges de tegnede figurer til at tage afstand fra terrorangrebene.

Opslået af DR Nyheder på 22. marts 2016

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve