(Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))

Fantasy-hit har været på bestseller-listen gennem 4 år: Har Malene skrevet den danske Harry Potter?

Titusindvis af unge sluger Malene Sølvstens historier om claivoyante Annes kamp mod ragnarok.

Nordiske guder, mystiske kræfter og en clairvoyant teenagepige ved navn Anne, der kæmper mod at blive myrdet - og at verden skal gå under. Det er sådan cirka det, Malene Sølvstens 1.938 sider lange trilogi 'Ravnenes Hvisken' handler om.

Siden den første bog udkom i 2016, har serien været fast inventar på bestseller-listerne. Og det er ikke kun læserne, der er vilde med forfatteren. Det samme er anmelderne, og senest er Malene Sølvsten blevet nomineret til Politikens Litteraturpris. En sjældenhed, når genren er fantasy.

Succesen til trods stod det faktisk ikke skrevet i kortene, at Malene Sølvsten skulle være forfatter. Hun var nemlig ansat i Finansministeriet, mens hun skrev på første bind i serien.

Malene Sølvsten holdt skriverierne tæt til kroppen, indtil hendes mor konfronterede hende med al den tid, hun brugte ved computeren. Så måtte Malene krybe til korset og indrømme, at hun skrev på en bog.

Således er jobbet i Finansministeriet i dag skiftet ud med et fuldtidsarbejde som fantasyforfatter.

- Jeg var rigtig glad for mit liv før. Jeg havde et godt arbejde, men det var også meget travlt, fortæller Malene Sølvsten.

- Nu har jeg et liv, hvor jeg kan hente min søn direkte fra skole, hvis han gerne vil hjem. Jeg kan virkelig være der for ham på en måde, som man selvfølgelig ikke kan, når man er bundet til et kontor 40 timer om ugen.

Du kan møde Malene Sølvsten her:

 • Her begynder dagen tidligt, for resten af Malenes lille familie skal ud ad døren. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  1 / 8
 • Når familien er sendt godt af sted, kravler Malene selv op i husets førstesal. Nu skal hun nemlig selv i gang med dagens arbejde som fuldtidsforfatter. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  2 / 8
 • - Jeg bruger halvdelen af min tid væk fra computeren. Så går jeg på museum, hører podcasts og læser rigtig meget faglitteratur. Jeg får så meget inspiration af det. Derfra er det rent rugbrødsarbejde. Der er ikke særlig meget hokus-pokus, jeg sidder bare ved min computer og skriver. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  3 / 8
 • Det er snart tre år siden, at Malene Sølvsten udgav første bind i fantasytrilogien 'Ravnenes Hvisken'. I samme ombæring forlod hun det faste job i Finansministeriet for at kaste sig helhjertet ind i bøgernes verden. Man kan roligt sige, at der siden dengang er blevet vendt op og ned på Malenes liv. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  4 / 8
 • - I forgårs stod jeg i Bog & Idé og skulle købe noget elefantsnot. Bag mig stod to damer med to af mine bøger hver og talte om mig. Det var så weird! Da jeg skrev den første bog, havde jeg ingen forventning om, at der var nogen, som ville læse en bog om en pige fra Nordjylland med en stor hund. Jeg skrev bare en bog, som jeg godt selv kunne tænke mig at læse. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  5 / 8
 • Et stort kapitel i Malene Sølvstens liv sluttede, da hun i efteråret udgav sidste bind i trilogien - men hun er overhovedet ikke færdig med at nørde og skrive. Hun sidder stadig ved computeren og skriver på ideer, stikker hovedet i fagbøgerne og forbi museumsudstillinger for at suge inspiration. Men hvad hendes læsere skal glæde sig til, og hvornår den næste Malene Sølvsten-bog rammer boghandlerne, vil hun ikke ud med. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  6 / 8
 • - Jeg skriver stadig rigtig meget, men jeg har tilladt mig selv at være uforpligtende omkring det. Jeg vil ikke love noget. Men jeg er i gang med et rigtig fedt projekt, som jeg gerne vil fortælle dig om. Jeg er blevet spurgt, om jeg - sammen med nogle andre forfattere - vil gendigte nogle folkeviser som nutidige tekster. Det synes jeg er vildt spændende, så jeg sagde selvfølgelig ja. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  7 / 8
 • - Jeg ved godt, at det er mig, der har skrevet de 'Ravnenes Hvisken'-bøger, og jeg vil ikke sætte mit lys under en skæppe. Men der er altså et store hold bag dem. Når man laver film, taler man altid om holdet bag, men os der laver bøger, vi sidder bare helt alene i et lukket rum og er geniale. Nej, sådan er det overhovedet ikke. Jeg trækker både på testlæsere, min redaktør og en masse andre mennesker på forlaget, som har en stor del af æren for bøgerne. Mine bøger var aldrig blevet, som de er, hvis det ikke var for dem. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  8 / 8
Facebook
Twitter