Fjerde bind i Stieg Larssons Millennium-serie er på vej

Det svenske forlag Norstedts vil udgive fjerde bind af Stieg Larssons 'Millennium'-serie. Bogen skal skrives på baggrund af et halvfærdigt manus, som Stieg Larsson nåede at skrive inden sin død.

Det svenske forlag Norstedts bekræfter over for svenske medier, at et fjerde bind af Millennium-serien er på vej. (Foto: Knut Koivisto)

Hvis du ikke kunne få nok af Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander, så kan du glæde dig til 2015. Det svenske forlag Norstedts, som har udgivet Stieg Larssons 'Millennium'-serie, planlægger nemlig at udgive en efterfølger til de tre første bøger.

Det skriver flere svenske medier.

Halvfærdigt manuskript

Det fjerde bind bliver lavet på baggrund af et halvfærdigt manuskript, som Stieg Larsson nåede at lave inden sin død. Manuskriptet skal nu bearbejdes og videreudvikles af den svenske forfatter David Lagercrantz, der er kendt for bestselleren 'Jeg er Zlatan Ibrahimovic'.

- Vi har længe funderet frem og tilbage, om vi skulle gøre det her, siger forlagschef i Norstedt Eva Gedin til Aftonbladet og bekræfter, at et fjerde bind er på vej.

Hun tilføjer, at David Lagercranzt viste sig at være forfatteren, der kan videreudvikle de succesfulde krimier.

Fortsætter med samme persongalleri

Ifølge en pressemeddelelse fra det svenske forlag, som blandt andet er blevet citeret på svd.se, vil David Lagercrantz fortsætte med samme hovedpersoner og persongalleri, som indgik i de tidligere bøger. Men han vil også have mulighed for at sætte sit eget præg på den kommende bog.

Den svenske avis Expressen skriver, at der også kan være et femte og sjette bind på vej, hvilket er blevet bekræftet af David Lagercrantz.

Planlagde at udgive ti Millennium-bøger

Det var angiveligt Stieg Larssons plan, at der skulle komme ti 'Millennium'-bøger. Tidligere har det været fremme, at en arvestrid mellem Stieg Larssons bror og far på den ene side og hans samlever på den anden har besværliggjort udgivelsen af den fjerde titel.

Den nye bog forventes at udkomme i Sverige til august 2015 - ti år efter 'Mænd der hader kvinder' udkom.

Stig Larsson døde i november 2004 - altså få måneder før, det første bind blev udgivet i Sverige.

Facebook
Twitter