Forfatter Tage Skou-Hansen er død

Forfatteren Tage Skou-Hansen er død efter længere tids sygdom.

Tage Skou-Hansen debuterede i 1957 med "De nøgne træer" - en kærlighedshistorie, som udspiller sig inden for en århusiansk sabotagegruppe i 1944. (Foto: ERIK JEPSEN © Scanpix)

Forfatteren Tage Skou-Hansen er død efter længere tids sygdom. Han blev 90 år. Det oplyser Gyldendal.

Tage Skou-Hansen debuterede i 1957 med "De nøgne træer", en kærlighedshistorie, som udspiller sig inden for en århusiansk sabotagegruppe i 1944.

Romanen handler om studenten Holger Mikkelsen, der må give afkald på sin kærlighed til Gerda, der efter en mislykket sabotageaktion, vælger at flytte til Sverige med sin mand, der er gruppens leder.

”De nøgne træer” er blevet oversat til ti sprog og blev filmatiseret i 1991 med blandt andre Ole Lemmeke og Waage Sandø på rolellelisten.

Tage Skou-Hansen blev født 12. februar 1925 i Fredericia og voksede op i Vestjylland.

Han blev student fra fra Marselisborg Gymnasium i 1942, og studerede sidenhen litteraturhistorie ved Aarhus Universitet og blev mag.art. i 1950.

Før han debuterede som forfatter arbejdede han på Askov Højskole fra 1958-1967 og var redaktør på de litterære tidsskrifter Heretica og Vindrosen.

Han er flere gange blevet hædret for sit forfatterskab, blandt andet med De Gyldne Laurbær i 1981 og Det Danske Akademis Store Pris i 1978.

"Indhentet af erindring: Digt og virkelighed" fra 2013 blev Tage Skou-Hansens sidste udgivelse.

I klippet nedenfor fortæller Tage Skou-Hansen om graden af selvbiografi i sin karakter Holger Mikkelsen, som han tog endelig afsked med i det syvende bind "Frit løb" i 2000, 43 år efter debuten "De nøgne træer".

Facebook
Twitter