Forfatteren Thomas Rydahl får Bogforums debutantpris

Thomas Rydahl, der i september udgav spændingsromanen 'Eremitten', får debutantprisen. Prisen bliver hvert år givet til en debuterende skønlitterær forfatter af repræsentanter fra bogbranchen.

Thomas Rydahl får debutantprisen, der blev uddelt ved Bogforums åbning i Bella Center fredag. (Foto: Ninna Flor © Forlagsgruppen Bindslev)

Årets debutantpris går i år til forfatteren Thomas Rydahl, som i september udkom med bogen 'Eremitten'.

'Eremitten' er en spændingsroman, som foregår på ferieøen Fuerteventura. Her følger man taxachaufføren Erhard, som har kappet forbindelsen til konen og børnene hjemme i Danmark. Derfor lever han som øens særlig med tilnavnet Eremitten.

En dag bliver en lille, død dreng fundet i en papkasse i bagagerummet på en bil. Mens det lokale politi forsøger at lukke sagen ned så hurtigt som muligt, prøver Erhard at løse mysteriet om den fundne dreng. Men sagen viser sig hurtigt at involvere korruption og svindel.

Fantastisk sproghåndtering

Det er repræsentanter for bogbranchen, der hvert år uddeler debutantprisen i forbindelse med åbningen af Bogforum.

Mona Madsen, der er formand for debutantudvalget, mener, at Thomas Rydahl har skrevet en fantastisk spændingsroman.

- Det er en lang, god og spændende roman med en fantastisk sproghåndtering, som giver romanen sin helt egen tone, siger hun.

Thomas Rydahl fortæller, at han er overvældet over at have modtaget prisen.

- Jeg er vildt overrasket og forundret over, at jeg har fået prisen, fordi det for mig ikke føles som en begyndelse, siger forfatteren under åbningen af Bogforum.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:545ca538a11f9d187c0b1af3

Thomas Rydahl er født i Aarhus i 1974 og har tidligere gjort sig bemærket inden for litteratur. Allerede som 17-årig vandt han Politikens og Gyldendals novellekonkurrence med novellen 'Forever Young'. Desuden har han oversat de to Malcom Gladwell-værker 'Blink' og 'Afvigerne'.

Stor ros fra anmeldere

Da 'Eremitten' udkom i september, blev bogen rost af flere anmeldere. Politikens Jes Stein Pedersen gav fem hjerter og skrev, at romanen har internationalt format og roste blandt andet Thomas Rydahls evne til at beskrive miljøet, så man næsten føler man er der selv.

Også Weekendavisens Kristian Ditlev Jensen roste bogen. Han skrev, at Thomas Rydahl debuterer med international thriller, hvor man mærker en ægte kunstnerisk ambition om at skrive på flere litterære niveauer.

'Eremitten' er solgt til flere lande - blandt andet Japan, hvor den udkommer i 2015.

Sidste år var det digteren Yahya Hassan, der fik debutantprisen for sin digtsamling.