Fra skarp til for høj penisføring: Lars Hedegaard-bog deler vandene

I Berlingske bliver den kaldt skarp og vidende, mens Politiken mener, bogen handler for meget om sex. Anmelderne er vildt uenige om Lars Hedegaards nye islamkritiske bog.

Debattøren Lars Hedegaard fortæller blandt andet om en episode, hvor han blev forsøgt dræbt af en mand i den nye bog 'Attentat'. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Lars Hedegaard plejer at dele vandene, når han udtaler sig om islam. Det samme sker i anmeldelserne af hans nye bog ’Attentatet’, der udkommer i dag.

Mest rosende er Berlingske, der har fået præst og debattør Kathrine Lilleør til at anmelde bogen. Hun giver den seks stjerner og skriver, at Hedegaard aldrig har skrevet bedre og kalder bogen vigtig, vidende, morsom og velfortalt.

- ’Attentatet’ er en stærk litterær og personlig præstation. At kunne skrive så afvæbnende let om stor modgang og urimelighed vidner om den frygtløshed, som er helt afgørende, hvis et frit Europa skal overleve, skriver hun.

Jyllands-Postens anmelder, Henrik Jensen, er også begejstret, men i lidt mindre grad end Lilleør. Han giver bogen fire stjerner.

Bogen handler for meget om sex

Christoffer Emil Bruun, der er kronikredaktør på Politiken, giver kun tre hjerter. Han skriver, at Hedegaard vil udstille islams sande natur, men i stedet udstiller sig selv ved at bevæge sig under bæltestedet i store dele af bogen.

Det sker, når Hedegaard beskriver ”sex- og voldsorgier blandt islamistiske krigere”, og hvordan han forestiller sig gerningsmanden kaste sig over 72 jomfruer i Paradis med "høj penisføring".

- Man bliver hverken klogere på islams dogmer eller på muslimernes sexliv ved at læse hans bog, skriver anmelderen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter