Gina Jaqueline blev landskendt som sugardater: Jeg vender aldrig tilbage til det liv

28-årige Gina Jaqueline, der er kendt fra programmet 'En sugardaters fortælling', har netop udgivet en ny bog.

- Jeg ved jo godt, at mennesker helst vil lære af deres egne erfaringer, men husk, at sugardating ikke kan gøres om, lyder det fra Gina Jaqueline, der i dag råder andre piger til at skåne sig selv for sugardating i sin nye bog. (Foto: David Bering/Mads Joakim Rimer Rasmussen © Montgomery/Ritzau Scanpix)

- Vi nåede ikke at udveksle to sætninger, før han spurgte, om jeg ville give ham et blowjob for 2.000 kroner. Jeg var fuld. Jeg gjorde det.

Ovenstående er et uddrag fra den nye bog 'Se mig', skrevet af Gina Jaqueline - kvinden, der blev kendt, da hun stod frem på DR3 som sugardater i programmet 'En sugardaters fortælling' sidste år.

I bogen fortsætter hun:

- Det var en absurd følelse - at ligge i min seng, i mit Peter Plys-sengetøj, omgivet af mine bamser. Jeg følte mig ikke fin eller ren længere. Jeg var i chok. Jeg dømte mig selv. Nu var jeg en luder, og det ville jeg altid være.

'En tegneseriefigur for sugardating'

Oplevelsen, hvor Gina Jaqueline som 15-årig bliver antastet af det, hun beskriver som 'en håndværkertype sidst i 30'erne', er direkte skyld i, at hun begyndte at sugardate, siger hun.

- Det er 100 procent sikkert, at hvis jeg ikke havde været ude for den oplevelse og taget det valg dengang, så var jeg aldrig begyndt på at sugardate. Det var en kæmpe grænse, der blev overskredet, siger hun i dag.

En trist hændelse for snart 15 år siden er i princippet skyld i, at Gina Jaqueline er endt, hvor hun er i dag. Både på godt og ondt.

- Jeg har det meget ambivalent med, at fordi jeg har valgt at fortælle min historie, så er jeg blevet en slags tegneseriefigur for sugardating. Efter serien blev sendt, har jeg haft et stort behov for at fortælle min version af, hvad der foregik, siger hun.

Torsdag aften var Gina Jaqueline på besøg i Aftenshowet, hvor hun blandt andet fortæller om sin kæreste, som hun har mødt gennem sugardating:

En kæmpe livsstilsændring

Bogen 'Se mig' handler om Gina Jaquelines barndom, hendes liv og om, hvordan hun nåede derud, hvor hun blev nærmest afhængig af at sugardate.

Men den handler også om meget andet - blandt andet om hendes far, der var narkoman og hjemløs, forholdet til hendes mor, et liv med stoffer, en spiseforstyrrelse - og livet efter alt det.

Med sine bare 28 år har Gina Jaqueline sandsynligvis oplevet langt flere hårde ting, end de fleste på hendes alder.

- Jeg har været igennem - og er stadig igennem - en kæmpe livsstilændring. Mit liv i dag ligner slet ikke mit liv før serien ('En sugardaters fortælling', red.). Og det kommer det aldrig til igen, fastslår hun.

- Man skal læse min bog, hvis man er interesseret i min person - og hvis man selv er en person, der føler sig lidt misforstået en gang imellem, lyder det fra Gina Jaqueline. (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen © Ritzau Scanpix)

- Der er nogle ting, vi har glemt at fortælle

I bogen forklarer hun, at der i serien 'En sugardaters fortælling' er nogle ting, hun ikke mener stemmer helt overens med virkeligheden.

Blandt andet rækkefølgen i, hvornår tingene skete, og dramaer, der blev bygget op, uden der var noget i det, skriver hun.

- Et afsnit handlede om, at jeg var gravid, men nej, det var jeg aldrig. Næste gang handlede det om, at min kæreste havde en kone, og nej, det havde han ikke.

Men hun erklærer også, at hun faktisk har skrevet under på, at DR måtte sende alt, der var optaget - også uanset om hun forsøgte at stoppe udsendelserne.

- Den her bog var jo heller ikke blevet skrevet uden serien. Så ville der ikke være en historie. Men jeg har det sådan lidt: Hallo! Der er nogle ting, vi har glemt at fortælle om mig. Jeg vil gerne prøve at forklare, hvordan jeg oplevede det, siger hun.

Lever et mere idyllisk liv i dag

Hun har med egne ord i flere år levet 'over evne'. Og hun har rigtig mange ting i bagagen - ting, som hun tager fat i i bogen.

- Man kan nok sige, at jeg har levet et voldsomt liv i forhold til, hvordan de fleste lever. Jeg synes ikke, jeg lever et kedeligt liv i dag, men jeg lever på mange måder et meget idyllisk liv. Og det er kommet bag på mig, hvor godt jeg egentlig kan lide, når tingene fungerer, siger hun.

- I dag har jeg plads til at fokusere på de ting, jeg i virkeligheden gerne vil. Og jeg har det bedre end nogensinde.

Og til andre piger, der overvejer at sugardate, siger hun:

- Skån jer selv. Hvis I overhovedet kan styre jeres nysgerrighed, så gør det. Har du gjort det én gang, så kan du lige så godt gøre det igen. Skaden er sket.

Det siger DR

  • Vi har fremlagt Gina Jaquelines kritik for DR3-redaktør Mads Kromann Andersen, der her giver sit svar: Generelt, når vi laver reportager, følger vi hovedpersonerne over en periode, og viser det indhold, som er relevant i forhold til programmets vinkel og præmis. Produktionen har her fulgt Gina Jaqueline over ni måneder, og taget det indhold med, der var relevant for seriens vinkel. For eksempel da de filmer hendes graviditetstest, tror hun, hun er gravid, og reflekterer over det - også i forhold til sugardating-livet og relationen til advokaten. Det optræder i afsnit to, og i det efterfølgende afsnit viser det sig, at hun ikke er gravid alligevel. Det væsentlige er hendes tanker i forhold til livsstil og hvilke konsekvenser, der kan være ved sugardating. Det er det samme med scenen, hvor hun tror, advokaten har en kone. Det er gengivet som det helt reelle dilemma, det var for hende på det tidspunkt. Det bliver også vist senere, da hun finder ud af, at der ikke er en kone. Indholdet er meget relevant i skildringen af en sugardaters liv, og viser jo netop, hvordan hun gennem de ni måneder håndterer livet og de muligheder og udfordringer, hun møder. Før serien blev sendt, har Gina Jaqueline set hele serien igennem netop for at sikre, at og hun kunne genkende sig selv og hendes liv i fortællingen.