Gyldendal ramt af nedgående bogmarked

Stigende digitalisering rammer Gyldendals omsætning, som er faldet for fjerde år i træk.

På fjerde år er Gyldendals omsætning gået tilbage. (© Colourbox)

Gyldendals omsætning faldt en smule i 2012 ligesom de foregående tre år, og også overskuddet slog bak. Det fremgår af årsregnskabet.

Selv om bogmarkedet rettede sig lidt i andet halvår, endte den samlede forlagsomsætning i Danmark 6-7 pct. under 2011. Dermed faldt det danske bogmarked for fjerde år i træk, og den nedtur fortsætter, skriver Gyldendal i regnskabet.

Indtægter på digitalisering tager tid

Selskabet er i høj grad ramt af den stigende digitalisering på markedet, og omlægningen til en mere digital verden tager tid, hvorfor indtægerne har svært ved at følge med udgifterne.

- Gyldendal er, som forlag i hele verden, i en overgang, hvor fortiden er analog, nutiden er overvejende analog, mens fremtiden forventes at blive overvejende digital. Det betyder, at forlagene investerer både i analoge udgivelsesaktiviteter og i betydelig udvikling af nye digitale produkter, tjenester og forretningsmodeller. Indtægterne fra de digitale forretninger var i 2012 mindre end omkostningerne, hedder det i regnskabet.

Forventer samme resultat for 2013

For 2013 venter Gyldendal en omsætning og et resultat før skat på samme niveau som i 2012.

Bundlinjen i 2012 blev et plus på 32,1 mio. kr. mod et overskud på 54,4 mio. kr. i 2011. Generelt er Gyldendals økonomiske og finansielle situation dog god, skriver forlaget videre.

/ritzau/

Facebook
Twitter