Harry Potter-bog fra 1997 solgt for rekordbeløb

Sjælden Harry Potter-bog med forfatterens noter og kommentarer er solgt for mere end en million kroner på auktion.

Nogle af de første udgaver af 'Harry Potter og De Vises Sten' er blevet solgt for millioner af kroner på auktion. (© Warner Bros.)

Anonym køber vandt budkrigen om troldmands-fortællingen med notater fra forfatteren J.K. Rowling.

En sjælden førsteudgave af den storsælgende bog "Harry Potter og De Vises Sten" er blevet solgt for tusindvis af pund på en auktion i London.

J.K. Rowlings første af syv bind om den unge troldmand gik for 150.000 pund, hvilket svarer til lidt over 1,3 millioner kroner.

Det er det højeste beløb, den britiske forfatter nogensinde har fået for et af sine værker, lyder det fra auktionshuset Sotheby's, som stod for salget. Flere personer kæmpede om den unikke Potter-roman, men en anonym køber vandt budkrigen via telefon.

Håndskrevne noter

Bogen fra 1997 indeholder blandt andet håndskrevne noter fra Rowling, 22 originale illustrationer samt 43 siders tanker og kommentarer fra forfatteren.

Harry Potter-fortællingen var en del af en større bogauktion af sjældne førsteudgaver. I alt blev der solgt for cirka 3,9 millioner kroner.

Der eksisterer kun 500 førsteudgaver af "Harry Potter og De Vises Sten", hvilket gør bøgerne til de mest sjældne i serien om troldmanden og hans venner på Hogwarts.

Harry Potter-bindene er de bedst sælgende bøger nogensinde og er senere blevet til en serie af succesfulde film.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk