Her er dette års mulige Yahya Hassan'er

Hvem vinder årets debutantpris på Bogforum? Det afsløres fredag formiddag på bogmessen i København. Se de nominerede, der kan gøre Yahya Hassan kunsten efter.

Yahya Hassan var sidste års nye stjerne på Bogforum og vinderen af bogmessens debutantpris. Hvem mon bliver dette års vinder? (Foto: Rikke Caroline Carlsen)

Sara Blædel, Peter Høgh, Benny Andersen og Jussi Adler-Olsen er bare nogle af de erfarne forfatternavne, du kan opleve på Bogforum fredag.

Men bogmessens første dag er også dagen, hvor de unge og nye forfattere er i fokus.

Det sker blandt andet, når bogmesen kårer vinderen af årets Bogforums Debutantpris på 50.000 kroner, der hvert år går til en debuterende forfatter, som man bør holde øje med. Det sker, når dørene åbnes til dette års Bogforum fredag formiddag i Belle Centeret i København.

Sidste år vandt digteren Yahya Hassan prisen for sin første digtsamling, og også i år er der en digtsamling blandt de nominerede værker.

Få et overblik over de forfattere, der er nomineret til prisen her:

Caspar Eric

Den unge digter er nomineret for sin forfatterdebut '7/11' - hvilket jo sjovt nok er datoen i dag. Den handler om at være ung i 2014 - med alt hvad det kan indebære af op- og nedture, kærlighed, angst, stoffer, glæde og sociale medier.

Caspar Eric studerer litteraturvidenskab på universitetet, og han har tidligere udgivet digtsamlinger på et norsk forlag. '7/11' er dog hans første danske værk.

Maria Gerhardt

Den debuterende forfatter Maria Gerhardt, som også er kendt som dj'en Djuna Barnes, er nomineret til prisen for sin personlige fortælling 'Der bor Hollywoodstjerner på vejen'.

Bogen handler om at vente på kærligheden i 15 år og da lykken endelig er i hus, så bliver Maria Gerhardt ramt af kræft.

Jesper Bugge Kold

Jesper Bugge Kolds første roman 'Vintermænd' handler om to brødre, der bor i Hamborg. Under Anden Verdenskrig hvirvles de begge ufrivilligt ind i nazistbevægelsen og Hitlers jødeudryddelse. Det er ikke tilfældigt, at Jesper Bugge Kold har kastet sig over netop Anden Verdenskrig i sin debutroman, for han har i mange år interesseret sig for emnet.

Jesper Bugge Kold har tidligere arbejdet som journalist, men arbejder nu som bibliotekar.

Thomas Rydahl

Hvis du er til historier om mord og mordere, der skal fanges, så er Thomas Rydahls debutroman 'Eremitten' sikkert noget for dig.

Bogen foregår på ferieøen Fuerteventura og handler om en død baby i bagagerummet på en bil og en dansk taxachauffør, der for alt i verden vil opklare mordet.

Thomas Rydahl er uddannet fra Forfatterskolen og arbejder med kommunikation, når han ikke lige skriver.

Jonas Suchanek

Den sidste blandt årets nominerede til debutantprisen er Jonas Suchanek og hans delvis selvbiografiske roman 'Do Danska'.

Jonas Suchanek er født i Tjekkiet og voksede op i Prag, lige indtil hans forældre flygtede fra det kommunistiske styre og landede i Sandholmlejren.

Derfra gik turen videre til Ålborg, hvor Jonas Suchanek tilbragte sin barndom og ungdom.

Dr.dk dækker Bogforum fredag og hele weekenden. Du kan blandt andet se web-tv fra bogmessen og læse interviews og reportager.

Facebook
Twitter