Historien om farens druk fik Sebastian Klein til at fortryde ny bog

- Min fars problemer med alkohol var ikke det, der kendetegnede ham som menneske, understreger Sebastian Klein over for dr.dk's brugere.

- Mit håb er, at folk vil læse bogen og dømme ud fra den frem for ud fra sensationsartikler i tabloidpressen, skriver Sebastian Klein til en dr.dk-bruger. (Foto: Jeppe BjøRn Vejlø © Scanpix)

Da de store danske medier for godt 10 dage siden skrev om Sebastian Kleins nye bog, 'Fra min faders skygge', var det historien om faderens, Jesper Klein, alkoholmisbrug, der blev fokuseret på.

Også for meget, mener Sebastian Klein, der, da han så det store mediefokus på faren problemer med at holde sig fra flasken, et kort øjeblik ønskede, at han kunne trække bogen tilbage.

- Da formiddagsaviserne skrev sensationshistorierne en uge før udgivelsen, da fortrød jeg faktisk, at jeg havde skrevet bogen, skrev Sebastian Klein i dag til en af de dr.dk-brugere, der stillede spørgsmål til ham.

- Men efter jeg har fået forklaret mig i diverse medier, tror jeg, at de fleste mennesker har forstået, at min fars problemer med alkohol ikke var det, der kendetegnede ham som menneske, men at han for mig og offentligheden bør huskes for hans mange gode kvaliteter, fortsatte Sebastian Klein.

Æreskrænker ikke sin far

Mange brugere spurgte ind til Jesper Kleins alkoholmisbrug, og et par stykker ville vide, om Sebastian Klein ikke i en eller anden grad "æreskrænker" faren og ødelægger hans eftermæle ved at skrive om misbruget.

Det mener Sebastian Klein ikke, at han gør.

- Jeg synes jo et eller andet sted, at det er forkert at se det som æreskrænkende, når man skriver en sandfærdig historie om et menneske. Hvis man skal lave en beskrivelse af et menneske, må man beskrive det hele. Både de gode sider og de dårlige. Jeg synes, det er meget forkert at se de problemer, han har haft som dårlige. Vi kæmper alle med problemer i en eller anden forstand, og det er jo en del af at være et menneske, skrev Sebastian Klein.

Intet opgør med Jesper Klein

'Fra min faders skygge' blev til efter en henvendelse fra Politikens Forlag og grundige overvejelser fra Sebastian Klein.

Han var ikke sikker på, at det var det rigtige at skrive bogen og fortælle det, som Sebastian Klein beskriver som hele sandheden. Hvis han skulle gøre det, ville han fortælle hele historien og gøre det ærligt.

- Jeg frygtede, og gør det stadig, at folk ville tro, at det var et "opgør" med min far, hvis jeg skrev den fulde sandhed. Men jeg synes, at det ville give et forkert billede af min far, hvis jeg ikke tog det hele med, og samtidig var jeg nervøs for, om folk ville dømme ham eller mig, hvis jeg lagde alle kort på bordet, skrev Sebastian Klein til en af dr.dk's brugere.

- Mit håb er, at folk vil læse bogen og dømme ud fra den frem for ud fra sensationsartikler i tabloidpressen.

Facebook
Twitter