(Foto: Jan Grarup © Lindhardt & Ringhof)

Kendte danskere smider tøjet og viser tatoveringer i ny bog

Bogen 'Under nålen' er skrevet af radioværterne Tue Blædel og Tony Scott.

Nogle er du glade for hele livet og indkapsler dig som person. Andre er allerede kiksede i det sekund, nålen slipper huden.

Det handler selvfølgelig om tatoveringer - både de små, de store og dem, du fik lavet i en hestebrandert på ferien til Bali, og som du senere hen har fortrudt.

Lige meget hvad fortæller alle tatoveringer en historie, og dem har radiomakkerparret Tue Blædel og Tony Scott samlet i en ny bog, som hedder 'Under nålen', hvor 20 kendte danskere fortæller om deres tatoveringer.

Blandt dem, som tager læseren med på rundtur på deres egen krop, er mellemøstkorrespondent Puk Damsgård, 'Den store bagedyst'-vært Marcus Grigo, politikeren Pernille Skipper, tv-vært Petra Nagel, rapperen Kesi og kokken Umut Sakarya.

Tatoveringer låser op for gode historier

'Under nålen' udspringer af podcasten af samme navn, hvor Tue Blædel og Tony Scott har lavet anderledes portrætter af kendte danskere, som er blevet interviewet rigtig mange gange før.

- Vores idé var, at tatoveringer kunne være en ny måde at møde folk på. Er vi meget interesserede i tatoveringer? Nej, nok kun almindeligt interesserede. Vores fascination ligger i de gode historier, siger Tony Scott, inden Tue Blædel supplerer:

- Tatoveringer er en fed nøgle til at låse op for nogle gode historier. Man går fra nul til dybt ind i intimsfæren på ingen tid.

- Ingen ville tage en t-shirt på, hvor der stod: "Min mor er død, og hun betød alverden for mig." Men man kan godt have tatoveret en gravsten på skulderen, hvor der står "mor + hjerte". Med tatoveringer kan man med det samme tillade at stille sig de spørgsmål, hvor folk blotlægger sig, siger han.

Overgangen fra podcast til coffee table-bog betød, at der skulle tilknyttes en fotograf. Den første, de spurgte, var krigsfotografen Jan Grarup, men de tænkte, at det var lidt af et longshot.

- Men han endte sgu med at sige ja. Jeg tror, han synes, vi var nogle gode drenge. Og samtidig ville det for ham være et tiltrængt afbræk fra at skulle til den ene krigszone efter den anden, siger Tony Scott.

Herunder kan du se nogle af de tatoveringer, som sidder på kendte danskeres kroppe. Beskrivelserne af tatoveringerne kommer fra dem selv.

 • Johan Wohlert, bassist i bandet Mew. Har seks tatoveringer. På billedet ses tatoveringen 'SKIB': - Folk tænker nok deres, hvis jeg er på stranden og tager trøjen af. Så er jeg meget tusset. Det er enormt tidskrævende at få lavet de helt store tatoveringer. Derfor har jeg altid tænkt, at skulle jeg have en stor en, skulle det være et klassisk motiv. Store streger, man med det samme kan se, hvad er. Jeg researchede en del på rygtatoveringer og var enig med mig selv om, at skibet var det rette motiv, udtaler Johan Wohlert i bogen. (Foto: Jan Grarup © Lindhardt & Ringhof)
  1 / 12
 • Kesi, rapper. Har ti tatoveringer. På billedet ses tatoveringen 'B.O.C.': - Min første tatovering er B.O.C. på underarmen. Det er vores rap-kollektiv – Benny Jamz, Gilli, mig og en masse andre. Det lå lige til højrebenet at få lavet en vennetatovering som den første. Vi var 17 år. B.O.C. står for 'Bomber over Centrum'. Da B.O.C. blev samlet, var vi ti personer, og jeg snakker stort set med alle i dag. Folk har fået børn, arbejder, tager videregående uddannelser. Men vi ses alle sammen, udtaler Kesi i bogen. (Foto: Jan Grarup © Lindhardt & Ringhof)
  2 / 12
 • Umut Sakarya, kok og tv-personlighed. Har seks tatoveringer. På billedet ses tatoveringen 'KOKKEKNIV': - Kniven, jeg fik lavet på underarmen, var min første tatovering. Jeg fik den lavet, lige da jeg var fyldt 18 år. Det er en afbildning af en kniv, som jeg har i virkeligheden. Jeg fik den i gave med mit navn indgraveret. Tatoveringen var dog så dårligt lavet, at jeg har fået den lavet om tre gange. Den er stadig skæv ad helvede til, men sådan er mit liv også. Og når det hele er fucked, så synes jeg faktisk, det har en form for æstetik, udtaler Umut Sakarya i bogen. (Foto: Jonas Pryner Andersen © Lindhardt & Ringhof)
  3 / 12
 • Pernille Skipper, politiker. Har fem tatoveringer. På billedet ses tatoveringen 'EGEGREN': - Jeg synes, det er flot at få en stor tatovering. Det har jeg altid gerne villet have. En, der gik fra skulderen hen over ryggen. Så da jeg blev 30, tænkte jeg: ”Nu skal det være." For mig handlede det om at finde noget, jeg synes, er flot. Og så er der noget med egetræet, som er robust og stærkt, dansk og solidt. Det symbol kan jeg godt lide, udtaler Pernille Skipper i bogen. (Foto: Jan Grarup © Lindhardt & Ringhof)
  4 / 12
 • Markus Grigo, dommer i 'Den store bagedyst'. Har mange små tatoveringer, som tilsammen fylder begge arme fra skulder til håndled. På billedet ses tatoveringen 'LØVEN': - Det er klart min favorit-tattoo. Og løven er jo mit stjernetegn. Derfor har jeg et kæmpe løvehoved med lysende blå øjne på min grayscale-arm, udtaler Markus Grigo i bogen. (Foto: Jonas Pryner Andersen © Lindhardt & Ringhof)
  5 / 12
 • Naser Khader, politiker. Har 11 tatoveringer. På billedet ses tatoveringen 'SOFIA, HANNIBAL': - Alle mine tatoveringer er politiske budskaber og statements. Næsten da. Det eneste, der ikke er politisk, er tatoveringerne på min skulder, hvor jeg har mine børns navne. Sofia og Hannibal, mine kære børn, som også mærker konsekvenserne af mine ytringer. Jeg prøver at skåne mine børn. Jeg har ikke billeder af dem på Facebook, og jeg tager dem sjældent med til premierer og prøver at undgå, at de bliver fotograferet offentligt. Og de bruger deres mødres efternavne, udtaler Naser Khader i bogen. (Foto: Jonas Pryner Andersen © Lindhardt & Ringhof)
  6 / 12
 • Petra Nagel, tv-vært. Har mange tatoveringer og fortryder seks-syv af dem. På billedet ses tatoveringen 'PISTOL MED EMIL PÅ BANNER': - Jeg har et tæt forhold til min bror, Emil. Og derfor fik jeg lavet en tatovering til ham og mig på indersiden af min overarm. Det er en pistol med blomster rundt om og så et banner, hvor der står Emil, der bliver skudt ud af pistolen. Han har fået lavet den samme på sin arm bare med mit navn i stedet for, selvfølgelig. Jeg syntes, motivet var flot dengang, og jeg ville gerne have noget med Emil på, for før min søn, Pelle, var han den vigtigste fyr i mit liv, siger Petra Nagel i bogen. (Foto: Jan Grarup © Lindhardt & Ringhof)
  7 / 12
 • Puk Damsgård, DR's mellemøstkorrespondent. Har én tatovering. På billedet ses tatoveringen 'BLOMSTER': - Det var, efter at jeg havde været i Yemen første gang, at jeg fik en tatovering. Jeg har kun én. Jeg ville gerne have noget, jeg selv kan se på, og jeg gør ikke noget for at skjule den, heller ikke når jeg er i fjernsynet. Efter at jeg fik tatoveringen, sagde min mor, at det kunne hun også godt tænke sig at prøve, og hvor end jeg bevæger mig i Mellemøsten, får jeg kun positive reaktioner. Jeg har ingen negative reaktioner fået. Tværtimod, udtaler Puk Damsgård i bogen. (Foto: Jan Grarup © Lindhardt & Ringhof)
  8 / 12
 • Simon Kvamm, musiker og forsanger i Nephew. Har otte tatoveringer. På billedet ses tatoveringen 'DJÆVLEN I DETALJEN': - For mig handler den her om, at jeg har en tendens til at fortabe mig i detaljer. Altså at jeg ryger for meget over i kontrol og ikke forlader mig nok på andre og i stedet tænker, jeg nok selv skal finde ud af det. Det, tror jeg, er den djævel, jeg har, udtaler Simon Kvamm i bogen. (Foto: Jan Grarup © Lindhardt & Ringhof)
  9 / 12
 • Tony Scott, journalist og radiovært. Har én tatovering. På billedet ses tatoveringen 'ORIGAMI-TRANE': - Jeg fik den lavet i forbindelse med podcasten 'Under nålen', og derfor er det lidt en gimmick. Gimmicks kan som regel være lidt dumme, når man skal bære dem resten af livet, men jeg er blevet rigtig glad for den. Jeg kan godt lide at folde papir, fordi det er afstressende for mig i min hverdag. Jeg har altid været drengen, der godt kunne lide at sidde i hobbyrummet, da jeg gik i klub. Da jeg første gang var i Japan, faldt jeg over origami, og her er tranen det klassiske fold. Det tog jeg med mig hjem, og det er så mundet ud i denne tatovering, som jeg fik for et par år siden, siger Tony Scott. (Foto: Jonas Pryner Andersen © Lindhardt & Ringhof)
  10 / 12
 • Christian Fuhlendorff, komiker. Har tre tatoveringer. På billedet ses tatoveringen 'SUPERWOMAN OG GREEN LANTERN': - Jeg havde rundet de 30, da jeg fik tatovering nummer to. Den forestiller min kone, Karina, som Superwoman og mig selv som Green Lantern, der kigger frem bag hende. Den er lidt fræk, for det er, som om jeg hiver ned i hendes trusser. Jeg ville gerne have en tatovering, som var mit billede af Karina. Som jeg ser hende, både super sexet og en kvinde, der kan det hele, en rigtig superwoman. Det er tanken bag, udtaler Christian Fuhlendorff i bogen. (Foto: Jonas Pryner Andersen © Lindhardt og Ringhof)
  11 / 12
 • Tue Blædel, journalist og radiovært. Har en tatovering. På billedet ses tatoveringen 'TÆNDSTIKMAND DER SLÅR EN FLIKFLAK': - Jeg er en af dem, der helt klart har overtænkt min tatovering, og jeg fik den først lavet i forbindelse med podcasten 'Under nålen' sammen med Tony Scott for et par år siden. Tatoveringen forestiller en tændstikmand, der slår flikflak – det er en signatur, min far altid tegnede, når han skrev sedler eller postkort til mig. Som barn havde jeg ikke mange ting med min far, hvor det bare var os to. Men den signatur var som et hemmeligt sprog mellem os, siger Tue Blædel.
  12 / 12
FacebookTwitter