Krimiforfatter får boghandlerprisen De Gyldne Laurbær

Boghandlernes litteraturpris, De Gyldne Laurbær, går i år til forfatteren Jesper Stein, der udkom med ’Aisha’ i november.

Forfatteren Jesper Stein modtager De Gyldne Laurbær 2015 for sit forfatterskab der tæller fem bøger i alt. (Foto: Jeppe BjøRn Vejlø © Scanpix)

De Gyldne Laurbær går igen i år til en krimiforfatter. Denne gang er det Jesper Stein, der får prisen for sit forfatterskab og bogen ’Aisha’, der udkom i november sidste år.

Bogen er det fjerde bind i serien om vicekommissæren Axel Steen, der skal opklare en sag om et lig, der bliver fundet i en københavnsk penthouselejlighed.

Se Jesper Stein modtage De Gyldne Laurbær:

Klik på play.

De har også fået De Gyldne Laurbær

2015: Jesper Stein for 'Aisha'

2014: Sara Blædel for ’Kvinden de meldte savnet’

2013: Anne-Cathrine Riebnitzsky for ’Forbandede yngel’

2012: Kim Leine for ’Profeterne i Evighedsfjorden’

2011: Helle Helle for ’Det burde skrives i nutid’

Prisen har været uddelt siden 1949.

Ekspert: Et konventionelt valg

Klaus Rothstein, der er vært i radioprogrammet ’Skønlitteratur på P1’, kalder det et "forventeligt" og "konventionelt" valg til De Gyldne Laurbær.

"Det er nogle meget maskuline romaner, der på alle måder overholder genrens konventioner om en hovedperson, der har sociale problemer og livsstilsproblemer"

Klaus Rothstein om Jesper Steins forfatterskab

- Han er en krimiforfatter, der har fået et læsergennembrud med hårdkogte københavnerromaner. Det er nogle meget maskuline romaner, der på alle måder overholder genrens konventioner om en hovedperson, der har sociale problemer og livsstilsproblemer. En typisk maskulin antihelt, siger Klaus Rothstein til DR Kultur.

Han fortæller, at ’Aisha’ kan det, som en krimi skal kunne – nemlig at drive et plot frem med en opadgående spændingskurve.

- Jeg vil kalde det for en konventionel krimi og solidt håndværk, siger Klaus Rothstein og tilføjer, at romanen råber på at blive gjort til en tv-serie eller en film.

Se interview med prisvinder Jesper Stein:

Klik på play.

Prisen er et godt salgsværktøj

Klaus Rothstein fortæller, at prisen er en fortjenstmedalje for et godt salg, og derfor regner han også med, at Jesper Steins bøger nu vil sælge endnu mere.

De Gyldne Laurbær bliver uddelt hvert år til en nulevende dansk forfatter, der inden for det forgangne år har udgivet en bog af skønlitterær karakter, som fortjener særlig opmærksomhed.

Prisen bliver uddelt af landets boghandlere, der stemmer om, hvilken forfatter der skal modtage prisen.

Med hæderen modtager forfatteren en laurbærkrans, et diplom og et boggavekort på 2500 kroner.

Sidste år modtog krimiforfatteren Sara Blædel De Gyldne Laurbær for bogen ’Kvinden de meldte savnet’.

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve