Kyssescene mellem Jonas og Isak!?! Ny SKAM-bog afslører scener, der ikke kom med i serien

Originalmanuskriptet til SKAM-seriens første sæson er nu udkommet som bog i Norge.

En scene, hvor vennerne Jonas og Isak kysser er med i den nye SKAM-bog, som lige er udkommet på norsk. (Foto: NRK © Type 2)

Jonas og Isak læner sig ind mod hinanden, deres læber mødes, og ingen af dem trækker sig. Jonas begynder at smile, og det ser et kort sekund ud som om de bryder ud i latter igen, men det gør de ikke, de begynder at ’kline´.

Sådan lyder en scene fra første sæson i SKAM i en ny bogudgivelse om den norske tv-serie, der tog vrden med storm i 2015.

Fans af serien vil vide, at den handling aldrig blev til noget, da det jo var Even og Isak, der blev et par.

Men scenen eksisterede i instruktør Julie Andems hoved – i hvert fald på et tidspunkt. Det kan man læse originalmanuskriptet til serien, som nu er udkommet som bog i Norge, skriver NRK..

Udover scener og replikker, der aldrig blev til noget, så indeholder bogen også Andems egne notater og tanker undervejs, inklusive originale stave- og tastefejl. Efter planen skal alle fire sæsoner udkomme.

Ind i hovedet på Andem

- Dette er råmanuskriptet, præcist som Julie skrev det. Det betyder, at der er scener, som aldrig blev indspillet, som blev droppet i produktionen, siger forlagschef Sarah Natasha Melbye fra Armada Forlag til den norske avis Dagbladet:

- Bogen indeholder også Julies mindmaps. Man får virkelig lov til at komme ind i hovedet på hende og se, hvordan hun har tænkt universet helt fra start.

Julie Andem delte for nylig selv den tænkte kyssescene mellem Jonas og Isak på sin Instagram. Her har flere end 1.000 fans kommenteret, og mange efterlyser manuskriptet på andre sprog.

Litteratur-agenten Salomonson regner snart med også at have udgivelsen af de originale manuskripter klar i Sverige, Finland og Rusland, fortæller de i en mail til dr.dk.

Der er foreløbig ingen planer om udgivelse i Danmark.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter