Leonora Christina Skov får De Gyldne Laurbær for bog om sin dysfunktionelle familie

Leonora Christina Skov har netop modtaget boghandlernes prestigefyldte pris.

- Jeg troede, at jeg var sådan et freak show, der stod ovre i hjørnet og underholdt med den her vanvittige historie, og jeg forestillede mig, at ingen ville kunne genkende noget.

Så klare var ordene fra forfatter Leonora Christina Skov, da dr.dk sidste år interviewede hende om romanen 'Den, der lever stille'.

Romanen, der handler om hendes opvækst i en dysfunktionel familie med en psykisk ustabil mor, samt om hendes eget udspring som lesbisk, har dog vakt overordentlig stor genklang hos læserne.

Faktisk så meget, at forfatteren torsdag modtager boghandlernes prestigefyldte pris, De Gyldne Laurbær.

Den pris er tidligere gået til så prominente forfattere som Tove Ditlevsen, Helle Helle, Klaus Rifbjerg, Sara Blædel, Karen Blixen, Jakob Ejersbo og Inger Christensen.

'Jeg har ikke fået verdens kærlighed før'

Leonora Christina Skov debuterede som romanforfatter med 'Rygsvømmeren' i 2003. 'Den, der lever stille' er hendes sjette roman.

Ud over sit virke som forfatter er Leonora Christina Skov også kendt som anmelder og kommentator, først ved Politiken og siden 2006 ved Weekendavisen.

- Jeg har ikke fået verdens kærlighed før. Jeg har bragt mig selv i situationer, når jeg debatterede, hvor folk syntes, jeg var en idiot. Så det her er nyt for mig, sagde Leonora Christina Skov i 2018 til dr.dk.

Afstemningen til årets modtager af De Gyldne Laurbær foregår ved, at danske boghandlere i hele landet kan stemme på en nulevende dansk forfatter, der i det forgangne år har udgivet en skønlitterær bog, som fortjener påskønnelse. En forfatter kan dog kun modtage prisen én enkelt gang.