LYDBOG: ’Haabet’ af Mich Vraa

Lyt til barsk og spændende roman om Danmarks blakkede fortid som slavenation. Mich Vraas roman er nomineret til DR Romanprisen og ligger nu tilgængelig som lydbog.

I 1803 stævner det danske skibet 'Haabet' ud fra København og sejler til Afrika for at hente slaver.

Slaverne bliver bagefter fragtet over Atlanten, solgt i Dansk Vestindien og brugt som gratis arbejdskraft i de danske sukkerrørplantager.

Et handelskredsløb, som bliver en særdeles lukrativ business for den danske stat.

Historisk baggrund for roman

Netop den trafik er omdrejningspunkt for plottet i Mich Vraas historiske roman 'Haabet'.

Fra nu og i de kommende uger kan du streame 'Haabet' som gratis lydbog her.

Læs mere om, hvordan du henter lydbogen, og hvor lang tid, den er tilgængelig, nederst i denne artikel.

Et rædselskabinet

I bogen møder vi blandt andre en slavehandler, en kaptajn, hans datter, som er en mulatpige, og en ung mand, som ankommer for at dokumentere, hvad der foregår på de danske øer.

Forfattere Mich Vraa bruger fiktive dagbogsoptegnelser, breve og øjenvidneskildringer til at bringe læseren helt tæt på de uhyrlige historiske begivenheder.

Efter manges mening er der ikke meget at fejre for danskerne, når det i år markeres, at det er 100 år siden Danmark solgte øerne til USA. Volden og afstumpetheden overfor slaverne dengang er udbredt og meget tæt beskrevet i denne roman.

Men 'Haabet' en også en spændende fortælling og et vigtig dokument, som minder om TV- serien 'Rødder' om Kunta Kinte og Thorkild Hansens berømte 60'er-romantrilogi med bl.a. 'Slavernes Kyst'.

Nomineret til DR Romanprisen

'Haabet' er nomineret til DR Romanprisen 2017 og dermed udpeget som en af de 6 bedste danske romaner fra 2016. Her i april er romanen månedens bog, og den bliver diskuteret af læsere på landets biblioteker og her på Litteratursiden.dk

Sådan streamer du ’Haabet’ som lydbog

Lydbogen kan streames til og med den 28. april via dette link.

Husk, at hvis du streamer bogen, så skal du høre den, mens du har forbindelse til internettet i perioden, hvor lydbogen er tilgængelig.

Du kan også lytte til bogen via DR's radio-app.

Lydbogen 'Haabet' er indtalt af Paul Becker.

Facebook
Twitter