Millioner har læst danske Silles frække historier: Det startede som en hobby

Sille Justesens erotiske litteratur er oversat til både russisk og spansk.

Hun er 37 år, alenemor til to og underviser i engelsk på Syddansk Universitet i Odense. Og så har hun siden 2009 skrevet erotisk litteratur i sin fritid.

Sille Justesen, eller SJ Hooks, som er hendes forfatter-alias, har over to millioner læsere på nettet.

Hun har udgivet tre romaner, der er udkommet på blandt andet engelsk, polsk, russisk og spansk.

Læs et uddrag af SJ Hooks-bogen 'Uden forbehold' nederst i teksten

Ifølge onlinebogtjenesten Saxo.com er hun desuden den eneste dansker, der blander sig i sidens top-ti over de bedst sælgende erotiske forfattere herhjemme.

- Det startede bare som en hobby, hvor jeg først lagde det ud på nettet og fik feedback fra læsere der. Jeg tænkte, alle folk, der skriver herinde, er jo amatører. Det er jo en sikker måde at starte på, for der er jo ikke noget at tabe ved at lægge det ud, hvis bare man har hård hud nok til at tage imod den kritik, der så også nogle gange følger med, fortæller Sille Justesen.

Ros fra dronningen af erotisk litteratur

Endnu et bevis på, at Sille Justesen ikke bare er nogen 'hvem som helst' inden for genren, kom, da forfatteren EL James - der står bag 50 Shades of Grey-trilogien, der gav den erotiske litteratur sit folkelige gennembrud - læser hendes litteratur.

Det afslørede James selv på et instagramopslag i 2015, hvor hun på billedet sidder med en SJ Hooks-roman i hånden og supplerer med teksten: 'Endelig får jeg mulighed for at nyde den her 'bad boy' af SJ Hooks.

I aften kan du møde Sille Justesen i DR1's kulturmagasin Gejst, hvor hun fortæller, hvordan det hele startede og blandt andet får mulighed for at møde nogle af sine læsere.

I programmet fortæller hun også, at det for hende også er vigtigt, at hendes litteratur er velskrevet, og at der er et plot i hendes historier. For selvom der er tale om erotisk litteratur, skal det hele ikke bare dreje sig om sexscenerne. Omvendt skal sexscenerne også gøre noget for plottet, fortæller hun.

- En sexscene skal jo gøre én af tre ting: Rykke plottet fremad, skabe noget nyt imellem de to karakterer, der har sex, eller indeholde et nyt seksuelt element, der bliver introduceret. Den skal helst gøre alle tre ting.

Skriver ikke på dansk

Sille Justesen skriver sin litteratur på engelsk og de dansksprogede udgaver af hendes romaner er derfor blevet oversat af en professionel oversætter.

- Der er nok en grund til, at jeg ikke skriver på dansk. Det er mere komfortabelt for mig at bruge de engelske udtryk, siger hun.

Sille Justesen har en bachelor i engelsk og en kandidat i amerikanske studier og er derfor vant til at læse litteratur på engelsk. Derfor falder det hende også naturligt at skrive på engelsk, fortæller hun.

Én ting, hun dog finder knap så naturligt er, når folk spørger hende, hvor hun får sin inspiration fra.

- Man går jo ikke ud og spørger en krimiforfatter: 'Nå, men nu skriver du om en meget mørk karakter her, som har morderiske tendenser. Er det sådan noget, du selv går og kæmper lidt med - at have lyst til at slå folk ihjel?' Det bliver man ikke spurgt om, hvis man laver en hvilken som helst anden type litteratur, medmindre det er en selvbiografi.

Kulturmagasinet Gejst bliver vist onsdag aften klokken 21.55 på DR1.

Uddrag fra 'Uden forbehold' af SJ Hooks

  • »Wauw,« udbryder jeg og drejer rundt om mig selv for at få det hele med: den enorme entré og den svungne trappe. Manden iagttager mig stadig, så jeg forsøger at skrue lidt ned for min måben ved synet af de smukke omgivelser og stirrer i stedet på det bonede parketgulv, i håb om at han vil sige noget. Jeg får lyst til at krybe ned i et musehul, da han stiller sig foran mig og lægger pegefingeren under min hage. »Fortæl mig, hvad du hedder,« beordrer han og fører mit ansigt op. Et øjeblik overvejer jeg ikke at give ham mit rigtige navn, men så kommer jeg i tanker om, hvordan han har det med folk, der lyver. »A-Abigail,« stammer jeg. »Eller bare Abbi, hvis du foretrækker det.« »Det gør jeg ikke,« siger han uden tøven. Det er vist ikke til diskussion. Det er også okay. Det her foregår på hans præmisser, så han kan kalde mig, hvad han vil. »Abigail. Du tiltaler mig som mr. Thorne eller sir. Forstået?« »Ja, sir,« siger jeg lavmælt og håber, jeg husker det. Jeg tør ikke skuffe ham. »Dygtig pige.« Han smiler for første gang. Nu ved jeg i hvert fald, at han godt kan lide, at folk gør, som han siger. Hans smil afslører nogle bittesmå rynker ved hans øjne, men det gør ham ikke mindre tiltrækkende – faktisk lige omvendt. Nu, hvor vi står indenfor, kan jeg virkelig se, hvor flot han er. Han har nøddebrune øjne og lange, kraftige øjenvipper, og hans kantede ansigt bliver blødt op af et par fyldige læber, der smiler selvtilfredst ved synet af mig, der stirrer måbende på ham. Men det beroliger mig ikke ligefrem, at han er så lækker. Hvis han virkelig bliver nødt til at købe sig til sex med det udseende, må han tænde på nogle sære ting. Virkelig sære. Jeg gyser ved tanken, og han bemærker det med det samme, hans blik bliver alvorligt. »Vil du have noget at spise?« spørger han så til min overraskelse. »Nej tak.« »Hvis du er sulten, vil jeg gerne vide det,« siger han bestemt. »Jeg er ikke sulten, sir. Jeg har allerede spist.« Han studerer mig indgående i adskillige sekunder og nikker. »Så kom med mig,« siger han og fører mig ovenpå. Vi passerer adskillige døre, inden vi træder ind i et enormt, luksuriøst badeværelse. »Tag et brusebad,« instruerer han. »Brug alle produkterne, jeg har stillet frem, og tør dit hår bagefter. Tag så den her på, og kom ned til mig i køkkenet. Forstået?« Han peger på en smuk hvid kjole, der hænger på en bøjle ved døren. »Øh, ja, s-sir.« »Godt.«

Uddraget er bragt med tilladelse fra forfatteren

Facebook
Twitter