This is my life: Kim Larsen arbejdede på erindringsbog før sin død

I en ny bog fortæller spillemanden om sit liv til forfatter bag kronprinse-bog.

Kim gad ikke gå ind i det. Lige indtil Jens Andersen kom ind i billedet, for Kim havde respekt for hans forfatterskab, siger Kim Larsens manager om bogen. (Foto: © Sophia Juliane Lydolph, Scanpix)

Kim Larsens erindringer udkommer nu i bogform, oplyser Politikens Forlag.

I samarbejde med forfatter Jens Andersen, der også har skrevet bogen 'Under Bjælken' om kronprins Frederik, bliver den afdøde spillemands oplevelser fra barn til gennembruddet med Gasolin fortalt af Kim Larsen selv.

- Hver gang sad Larsen klar hjemme i køkkenet i Odense med guitaren, smøgerne og kaffen inden for rækkevidde. Klar til at fortælle, udtaler Jens Andersen i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

- Hver eneste gang sluttede han vores lange samtaler med en lille dramatisk cliffhanger, så jeg kunne glæde mig til næste gang. Jo, jo, en rigtig spillemand - og en djævleblændt god mundtlig fortæller.

Bogen kommer foruden en del af Larsens musikalske liv også til at handle om hans slægt, barndom og ungdom.

Nåede ikke at blive færdig

Kim Larsens manager eller impresario, som sangeren selv kaldte ham, fortæller, at de gennem årene har fået rigtig mange henvendelser fra folk, der ville skrive Kim Larsens historie.

- Kim gad ikke gå ind i det. Lige indtil Jens Andersen kom ind i billedet, for Kim havde respekt for hans forfatterskab. Kemien mellem dem var perfekt, så Kim gik derefter helhjertet ind i opgaven, siger Jørn Jeppesen.

Men Jens Andersen og Kim Larsen nåede ikke at blive færdige med tale sammen. Han døde forrige søndag 72 år gammel efter længere tids sygdom.

Og det ærgrede Kim Larsen, at bogen ikke kunne fuldendes, siger Jørn Jeppesen.

- Men nu færdiggøres bogen i den ånd, som har præget hele samarbejdet. Resten af historien håber både familien og jeg på, at Jens laver senere, lyder det fra manageren.

Der er lagt op til, at bogen bliver en af årets julegaver. I hvert fald er udgivelsen timet til 4. december, hvor julesalget for alvor begynder.