Norsk avis i bommert: Udpeger vinder af Nordisk Råds litteraturpris et halvt døgn før tid

Kulturredaktøren for Dagsavisen i Norge kan ikke forklare, hvad der er gået galt.

Dagsavisen i Norge skriver i dag, at den svenske lyriker Katarina Frostenson får Nordisk Råds litteraturpris. (Foto: Mats Bäcker © Nordisk Råd)

I dagens papirudgave af den norske avis Dagsavisen fylder årets - angivelige - vinder af Nordisk Råds litteraturpris forsiden og to sider inde i avisen. Artiklen begynder med indledningen:

"I en højtidelig ceremoni i København fik Katarina Frostenson prisen for digtsamlingen 'Sånger och formler'".

Problemet er, at den højtidelige ceremoni først begynder i aften, hvor vinderen af Nordisk Råds litteraturpris også udråbes. Indtil da holdes modtageren strengt hemmelig.

- Vi forstår det ikke, for det bliver først offentligjort i aften, siger en travl kommunikationsrådgiver hos Nordisk Råd, Louise Hagemann, til DR Kultur.

Redaktør: Vi ved ikke, hvad der er sket

Overfor den norske avis Dagbladet kan kulturredaktør hos Dagsavisen, Mode Steinkjer, ikke forklare, hvad der er sket:

- Det er ikke helt klart, hvad der er sket, og vi er i gang med at finde ud af det, siger redaktøren.

I alt bliver fem priser uddelt ved aftenens ceremoni: Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris, Nordisk Råds filmpris, Nordisk Råds miljøpris, Nordisk Råds musikpris og den mest prestigefyldte, Nordisk Råds litteraturpris.

Fra Danmark er de nominerede til litteraturprisen Klaus Høeck med digtsamlingen 'Legacy' og Bjørn Rasmussen med digtsamlingen 'Ming'.

Katarina Frostenson er svensk lyriker og medlem af Det Svenske Akademi, der uddeler Nobelprisen i litteratur. Hun har tidligere været nomineret til Nordisk Råds litteraturpris. Det var i 2012 og for digtsamlingen 'Flodtid'.