Norsk dramatiker modtager Nordisk Råds litteraturpris

Prisen går til Jon Fosse og hans fortælling der, ifølge en ekspert, på én gang er "meget nænsom og meget destruktiv",

Norske Jon Fosse modtog til aften Nordisk Råds litteraturpris for værket ’Trilogien: Andvake. Olavs draumar. Kveldsvævd’. (Foto: Tom A. Kolstad © Nordisk Råd)

Det var den norske dramatiker Jon Fosse, der modtog Nordisk Råds litteraturpris, da den årlige prisuddeling til aften blev afholdt i Kulturhuset Harpa i Reykjavik.

Prisen modtog han for værket ’Trilogien: Andvake. Olavs draumar. Kveldsvævd’.

Klaus Rothstein, vært på ’Skønlitteratur på P1’, er ikke tvivl om, hvorfor netop Jon Fosse modtager Nordisk Råds litteraturpris.

- Jon Fosse har skrevet et mesterværk, som jeg er overbevist om, vil få klassiker-status. Værket består af tre bøger, der af omfang er små, men af indhold er kæmpestore.

- Det er på én gang en meget nænsom og meget destruktiv fortælling, fortæller han til DR Kultur.

Værket består af tre fortællinger, der alle kredser om det unge, gravide par Alida og Asle, og deres søgen efter et sted at slå sig ned.

Også nordisk børne- og ungdomslitteratur blev fejret i Reykjavik, hvor prisen i den kategori gik til svenske Jakob Wegelius for hans børneroman ’Morderens abe’.

Bogen handler om gorillaen Sally Jones,der sætter sig for at rense sin ejer Koskelas navn, efter han er blevet anklaget for et mord.

’Morderens abe’ er en selvstændig fortsættelse af Jakob Wegelius' tegnede roman ’Legenden om Sally Jones’.

Facebook
Twitter