Nu kan du købe dig til en rolle i kendt krimiforfatters næste bog

Jesper Stein bortauktionerer navnet på en vigtig rolle i hans sjette krimi. Pengene går til et godt formål.

Jesper Stein brød i 2012 igennem med 'Uro', første bind i serien om vicepolitikommissær Axel Steen.

Udspekuleret superskurk, hårdkogt strømer eller attraktiv elskerinde?

Hvis du drømmer om at lægge navn til en bemærkelsesværdig og farverig krimi-karakter, så er det nu du skal hive den store pung frem.

Krimiforfatter Jesper Stein, som i 2016 modtog De Gyldne Laurbær, har nemlig sat en rolle i sin næste bog til salg på auktionshuset Lauritz.com

Auktionen er en del af Danmarks Indsamling 2018, som i år samler ind til hjemløse børn i verdens fattigste lande. Der er indtil videre 30 bud på Jesper Steins auktion, som i skrivende stund er oppe på 2.600 kr. og slutter om ti dage.

Ikke en statistrolle

Jesper Stein skriver på sin Facebook-profil, at vinderen af auktionen ikke får mulighed for selv at vælge hvilken karakter, der bliver tale om - ’men jeg lover, at det ikke bliver en statistrolle´, oplyser han.

Bogen bliver den sjette i den populære serie om rebelske Axel Steen, der har hang til hash og eksistentielle kriser, og den er sat til at udkomme til efteråret.

Jesper Stein er langt fra den eneste kunstner, der deltager i Danmarks Indsamling 2018. Forfatter Thomas Korsgaard bortauktionerer for eksempel et ’privat arrangement’, hvor han vil fortælle om og læse op fra sin debutroman.

Danmarks Indsamling 2018 bliver sendt på DR1 fredag den 3. februar med Lise Rønne og Christian Degn som værter.