Nu kan du være med til at tegne 'Bøgernes Danmarkskort'

Find - eller tilføj - din by til et helt nyt, litterært Danmarkskort.

Har du nogensinde overvejet, hvordan din by mon bliver beskrevet i bøgerne?

Findes der for eksempel et sjovt, pænt eller måske grimt citat om lige netop det sted, du er fra?

Det kan du nu finde ud af ved at besøge 'Bøgernes Danmarkskort', som DR netop har lanceret i samarbjede med en række danske biblioteker.

Alle hjørner af Danmarkskortet bliver i disse dage fyldt ud med beskrivelser fra forskellige steder i landet. Og det er brugerne, der bestemmer.

Her kan man for eksempel læse, hvad forfatter Mads Damsø skriver i sin bog 'Hvis dette var en lakridspibe' om den vestjyske kystby Hvide Sande:

'Hvide Sande er et virkeligt sted, mand, og du skal vide, at sandet derude for det første ikke er hvidt og for det andet kryber ind i alle dine kropsåbninger.'

Et andet citat handler om sydjyske Grindsted - og det er fra Ditte Wieses 'Provinspis':

'Det kan godt være at navnet Grindsted udspringer af ordet kløft, men det føles nærmere som et hul. Og faktisk er Grimsted et mere passende navn. Det passer også fint til mig. Måske er det ikke tilfældigt, at jeg er her. Måske hører jeg til her.'

På kortet kan du se og tilføje citater om steder i Danmark.

De er bare to blandt de mange hundrede bogcitater, som læselystne danskere allerede har skrevet ind på 'Bøgernes Danmarkskort'.

Og du kan være med til at fylde flere på, hvis du kender et godt citat om et sted i Danmark – og det kan være alt fra en landsby til en seværdighed så længe navnet bare er nævnt i citatet.

Citatet skriver du ind under funktionen 'tilføj citat' – og så tjekker vi oplysningerne og gør det tilgængeligt hurtigst muligt.