Ny ’Millennium’-bog på vej: Her er hvad den handler om

Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist vender tilbage i ny, fritstående fortsættelse af ’Millennium’-serien. Læs her, hvad der er sluppet ud om den nye roman.

Lisbeth Salander - her på et billede fra filmatiseringen af 'Mænd der hader kvinder' - medvirker i et nyt, risikofyldt hackerangreb i den kommende bog. (Foto: © Knut Koivisto)

Det står nu fast, at en ny, fjerde og fritstående fortsættelse af den populære ’Millennium’-trilogi udkommer den 27. august.

Bogen får titlen ‘Det der ikke slår os ihjel’.

Det er den kontroversielle svenske forfatter David Lagercrantz, der skriver videre på afdøde Stieg Larssons værk.

Han har tidligere blandt andet skrevet bestseller-biografien ‘Jeg er Zlatan Ibrahimovic’ om den svenske fodboldspiller, der er en international bestseller.

Den har for nyligt vakt opsigt, fordi Lagercrantz har fyldt bogen med opdigtede citater.

Millennium har fået nye ejere

I den nye roman er ’Millennium’-tidsskriftet solgt til nye ejere, der lader forstå, at tiden er ved at løbe fra Mikael Blomkvists venstresnoede journalisttype.

Lisbeth Salander medvirker i et nyt, risikofyldt hackerangreb og afslører nye sider af hendes i forvejen komplekse personlighed.

Handlingen sættes i gang, da en professor i kunstig intelligens en sen nat ringer til Blomkvist for at lette sin viden om den amerikanske efterretningstjeneste.

Mikael Blomkvist går ind i sagen i håb om at få det scoop, der kan bringe hans karriere tilbage på sporet.

Rettighederne til værket

Det er Stieg Larssons far og bror, der sammen med forlaget Norstedts, har opfordret David Lagercrantz til at skrive videre på ’Millennium’-universet ti år efter Stieg Larssons død og den posthumt udgivne ‘Millennium’-trilogi.

- Ved at tillade Lagercrantz at skrive sin version, holder vi liv i de personer og den verden, som Stieg Larsson skabte, hedder det i en meddelelse fra Joakim og Erland Larsson.

- David Lagercrantz introducerer nye karakterer og skaber frem for alt en helt ny historie ved hjælp af tråde fra de tidligere bøger, siger forlagschefen Eva Gedin, der også arbejdede sammen med Stieg Larsson om de tre første bind i trilogien.

International bestseller

Det store spørgsmål er, om ‘Det der ikke slår os ihjel’ bliver en succes på niveau med Larssons trilogi, der har solgt 80 millioner eksemplarer verden rundt.

Den nye roman, der allerede i folkemunde kaldes ‘Millennium-4’, præsenteres på et stort, internationalt pressemøde i Stockholm.

Den nye roman er allerede solgt til udgivelse i 40 lande og udkommer i Danmark og 24 andre lande den 27. august.

Niels Frid-Nielsen fortæller fra Stockholm mere om den nye 'Millenium'-udgivelse i P1 Eftermiddag i dag. Lyt med på dr.dk/p1 klokken 14-16.