Pernille er panseksuel: Nu har hun skrevet den bog, hun selv manglede i sit liv

Hvorfor skal man altid være så sikker på sig selv, spørger fantasy-forfatteren Pernille L. Stenby.

Hvem er du, hvis alle dine minder pludselig er forsvundet?

Det er tankeeksperimentet, som forfatteren Pernille L. Stenby kredser om i sit magiske univers i fantasyserien 'Mestenes'.

Første bind udkom i efteråret og hedder 'Inkarnation'. Her møder vi hovedpersonen Mestenes, som pludselig ikke kender sin egen identitet og havner på en skole for folk med farlige kræfter.

Netop de mere realistiske skole-omgivelser er nyttige i en fortælling som den, Pernille L. Stenby fortæller i sine bøger.

- 'Harry Potter' er et rigtig godt eksempel på, at man kan drømme sig væk i noget, som minder om vores verden, men som ikke er helt så vildt som 'Game of Thrones'. Det er fedt, at man kan noget specielt og bryde de rammer, man er vokset op med.

Du kan møde Pernille her:

 • Pernille L. Stenby bor i en lejlighed på Frederiksberg omgivet af fantasybøger og mangabøger. Når hun skriver sine fantasyhistorier, er det med temaer som identitet, køn og seksualitet, der gennemsyrer dem.
  1 / 10
 • - Jeg er panseksuel ifølge den engelske betegnelse, hvilket betyder, at jeg er tiltrukket af det mentale fremfor et køn. Man kan også kalde det biseksuel, men for mig er det ikke den seksuelle tiltrækning, der kommer først. Det er den psykiske. Det er det kvindelige ydre, der tiltrækker mig mest, men bare for at gøre det rigtig besværligt, så er det den 'mandlige' personlighed, jeg ofte falder for. Den type personlighed støder jeg på hos både mænd og kvinder, det er bare lettere at forklare den ud fra en stereotyp. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  2 / 10
 • - Jeg ville gerne arbejde med usikkerhed i mine bøger. Selv i LGBT-miljøet er der ikke rigtig plads til usikkerhed. Du skal være sikker på, hvad du er. Det er en helt underlig tilgang til det. Det er helt okay nu, hvis du er lesbisk, bøsse eller biseksuel. Men du skal være sikker. Den eneste måde at blive sikker på, er jo at prøve sig selv af. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  3 / 10
 • Pernille debuterede med 'Inkarnation' i efteråret, og der er flere bøger på vej. Men talenterne rækker langt udover skrivekunsten. Pernille er nemlig også tegner og har således blandt andet bidraget med et landkort til sine egne bøger. Derudover er hun uddannet konservator og arbejder med at udstoppe fugle. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  4 / 10
 • - Da jeg fik at vide, at min første bog, 'Inkarnation', skulle udkomme, var jeg stadig i gang med min kandidat som konservator. Jeg kom frem til, at jeg ikke kunne skrive en 100 sider lang kandidatopgave, samtidig med at jeg redigerede den første bog, skrev den anden bog, var med til en masse messer og passede et deltidsjob. Så jeg tog en pause fra kandidaten. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  5 / 10
 • - Jeg har for mange projekter. Altid. Udover at skrive og tegne og udstoppe fugle, så er jeg også begyndt at lave computerspil. Jeg har accepteret, at der altid er vildt mange forskellige ting i gang. Men skrive, det har jeg gjort altid. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  6 / 10
 • Når hun skriver, sidder Pernille for det meste i sin sofa i stuen. Men faktisk begyndte hendes fantasy-eventyr langt fra Frederiksberg, da hun var helt ung og boede på børneværelset på hendes føde-ø, Bornholm. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  7 / 10
 • - Min første bog handlede om drager på Bornholm. Jeg var omkring 14 år, og da jeg var færdig, sendte jeg bogen til Gyldendal. Jeg syntes selv, jeg var ret sej, fordi jeg havde skrevet en hel bog. De sagde nej tak. Dengang blev jeg ret overrasket over, hvor svært det er at være forfatter. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  8 / 10
 • Sådan ser Pernille L. Stenbys debutbog 'Inkarnation', ud. At bogdrømmen nu er en realitet, og hendes gamle barnedrøm er gået i opfyldelse, kan hun godt have svært ved at forstå. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  9 / 10
 • - Det føles som om, det ikke rigtig er sket endnu. At jeg stadig lige skal vænne mig til tanken. Jeg har haft en idé om, at hvis man fik en tatovering, så ville man føle sig som en ny person. Det ville være en 'life changing' oplevelse. Men det sker ikke. Man får en tatovering, og dagen efter er du stadig den samme person, bare med en tatovering. Jeg havde den samme idé om at være forfatter. Men jeg er stadig den samme person. (Foto: Rasmus Meldgaard Harboe (DR))
  10 / 10
Facebook
Twitter