Peter Øvig efter ophedet debat: Nu skriver jeg min BZ-bog

Først luftede han ideen om bogen og så kom flere måneders protester. Alligevel har forfatter Peter Øvig Knudsen nu besluttet sig for at skrive sin bog om BZ-bevægelsen.

Siden forfatter Peter Øvig Knudsen luftede ideen om at skrive en bog om BZ-bevægelsen, har mange af de tidligere BZ'ere ytret modstand mod projektet. Men nu bliver bogen en realitet. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Trods protester har bestsellerforfatter Peter Øvig Knudsen besluttet sig for at skrive en bog om BZ-miljøet. Det skriver forfatteren på sin hjemmeside.

Da Peter Øvig Knudsen før sommerferien luftede tanken om at skrive en bog om BZ-bevægelsen, var det ellers ikke just skulderklap og opbakning, der mødte ham.

I stedet begyndte flere måneders modstand mod projektet og en ophedet debat mellem forfatteren og tidligere BZ'ere blandt andet på forfatterens Facebook-side. De ønskede ikke, at folk fra miljøet skulle agere kilder i Øvigs mulige bogprojekt.

Men nu har forfatteren bag blandt andet 'Hippie'-bøgerne og 'Blekingegadebanden 1 og 2' altså lagt sig fast på, at hans næste projekt bliver en bog om BZ-bevægelsen.

BZ'erne har meget på spil

Peter Øvig Knudsen forstår på en måde godt de tidligere BZ'eres skepsis.

- Her er en gruppe mennesker, som har rigtigt meget på spil. De er bange for, at jeg skal gøre noget forkert ved historien. At jeg fokuserer på vold, aggressioner og vrede. At min historie bliver anderledes, end de ønsker at erindre den, siger Peter Øvig Knudsen til Jyllands-Posten og fortsætter:

- De ved, at jeg går grundigt til værks, og hvis der er noget, som de ikke vil have frem, kan det jo være, at jeg støder på det.

"Jeg fornemmer dog en blødere historie"

En af grundene til, at forfatteren besluttede sig for at gå videre med sit bogprojekt er dog, at han via sine snakke med folk fra BZ-miljøet opdagede en anden side af bevægelsen.

- Alle kender den mørke side af bz - de voldelige kampe mod politiet. Jeg fornemmer dog en blødere historie, og dér ligger en spændende modsætning. Mange af dem, der i sin tid søgte ind i fællesskabet, kom fra en baggrund, hvor de savnede kærlighed, siger han til Jyllands-Posten.

Tidligere i år har Peter Øvig Knudsen i øvrigt lagt et bogprojekt om hashgaden Pusher Street på Christiania på hylden efter råd fra politiet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter