Populær dansk krimiforfatter laver krimigåde til Anders And: Det er en stor ære

Krimiforfatter Lone Theils står bag en ny historie i den seneste udgave af 'Anders And'-bladet.

(Foto: Hazel Thompson / Egmont)

Normalt skriver hun krimimysterier til en langt ældre målgruppe, men for en stund har krimiforfatteren Lone Theils byttet det voksne publikum ud med nogle af landets yngste læseheste.

Den populære forfatter står nemlig bag krimihistorien 'Kamæleontyven', der er at finde i den seneste udgave af tegneseriebladet 'Anders And'.

- Jeg synes, det var en sjov og spændende udfordring. Det har tvunget mig til at tænke på en helt ny måde, siger Lone Theils, der ifølge hende selv overvejede tilbuddet i 'omkring 30 sekunder', før hun takkede ja til opgaven.

- Jeg har selv læst rigtig mange 'Anders And'-blade, da jeg var barn, så det er en stor ære, at få lov til at blive en del af det univers, siger Theils til dr.dk.

Ud over Lone Theils har også den norske forfatter Jørn Lier Horst og den svenske krimi-dronning Camilla Läckberg bidraget med historier til bladet.

Lone Theils, Jørn Lier Horst og Camilla Läckberg er til anledningen alle blevet 'andeficeret'.

(Foto: Egmont/AA09)

Inspireret af sin egen barndom

For Lone Theils, der i 2015 debuterede som krimiforfatter med bogen ’Pigerne fra Englandsbåden’, har det været en spændende og forfriskende udfordring at kaste sig ud i rollen som tegneserieforfatter.

Udover at skrive selve manuskriptet til historien, har den danske forfatter også skrevet sirlige instrukser til den tegner, der skulle virkeliggøre hendes tegneserie på papiret.

Sådan ser Andebys nyeste skurk, Elvira Gåsefod, ud. (Foto: Egmont/AA09)

- Jeg blev jo tvunget til at se hele historien for mig, og det var helt nyt at prøve. Det er spændende at blive tvunget til at tænke så visuelt, fortæller hun om sin historie, der har nevøerne Rip, Rap og Rup i hovedrollen og også introducerer en helt ny skurk i 'Anders And'-universet ved navn Elvira Gåsefod.

Inspirationen til sin tegneserie har Lone Theils hentet i minderne fra hendes egen barndom med ’Anders And’-bladet i hænderne.

- Som barn synes jeg altid, det var spændende, når Anders And og ungerne rejste til eksotiske steder eller fandt nogle mystiske skatte, siger Lone Theils, hvis egen historie tager udgangspunkt i en magisk kamæleon, der kan gøre andre mennesker usynlige.

(Foto: Egmont)

Den ultimative form for fanfiction

Med journalisten Nora Sand som hovedperson har Lone Theils igennem tre romaner skabt sit helt eget krimi-univers, senest i bogen 'Heksedrengen', der udkom tidligere på måneden.

Krimiforfatteren har dog ikke set det som et benspænd, at skulle forfatte en historie til et allerede så velkendt og veletableret univers som Andeby.

- Jeg ser det snarere som den ultimative form for fanfiction. Jeg har jo fået en masse forærende i form af det her fantastiske univers og en række figurer, som vi allerede elsker højt og holder af, siger Theils.

- Det har givet mig mulighed for at lege med noget af det bedste legetøj, man overhovedet kan tænke sig.

Kæmper med dalende salgstal

De nordiske krimiforfatteres bidrag er det seneste af mange kreative tiltag, som det kendte tegneserieblad har forsøgt sig med.

Forlaget Egmont, der udgiver 'Anders And'-bladet, har i flere år kæmpet med dalende salgstal og i skrivende lyder oplagstallet på omkring 35.000 blade.

Derfor har forlaget afprøvet forskellige nye idéer, for at sætte skub i salget af det ikoniske blad, det har været at finde på de danske kioskhylder siden 1949.

Derfor har Anders And og co. blandt andet været på visit i Danmark, ligesom flere prominente danskere gennem tiden har gjort sig som både forfattere og figurer i Andeby-universet.

I 2010 skrev tv-værten Anders Lund Madsen en historie til det populære blad, mens blandt andre statsminister Lars Løkke, de folkekære Olsen Banden og X Factor-dommeren Thomas Blachman også er dukket op i de farverige striber.

Bladet med Lone Theils krimihistorie er på gaden den 1. marts.