Salman Rushdie får Danmarks største litteraturpris

Næste års H.C. Andersen Litteraturpris går til den britisk-indiske forfatter Salman Rushdie. Med prisen følger en halv million kroner.

Den britisk-indiske forfatter Salman Rushdie modtager næste år en halv million kroner sammen med H.C. Andersens litteraturpris. (Foto: Rafa Rivas © Scanpix)

Næste modtager af H.C. Andersens litteraturpris er fundet.

Det bliver den britisk-indiske forfatter Salman Rushdie, som i 2014 løber med æren og den halve million kroner, som følger med prisen.

- Motivationen for at tildele Salman Rushdie prisen er, at han er en uforlignelig fortæller, som med en blanding af verdensvendt realisme og eventyrlig fabuleren skildrer rejsens og kulturmødernes betydning for vores samtid og dermed beriger verdenslitteraturen.

Sådan skriver komitéen bag prisen om valget af den verdenskendte forfatter.

Deler glæden ved den eventyrlige fortælling

Prisen har til formål at fejre H.C. Andersens betydning for verdenslitteraturen ved at give den til personer, hvis forfatterskab kan knyttes til H.C. Andersens navn og livsværk for eksempel "gennem genremæssige ligheder eller fortællekunstneriske kvaliteter".

- Salman Rushdie deler glæden ved den eventyrlige fortælling med H.C. Andersen, lyder det.

Hans Christian Andersen Litteraturpris er på 500.000 kroner, og den er Danmarks største litteraturpris. Salman Rushdie slutter sig til rækken af verdensberømte forfattere, der tidligere har modtaget prisen - Paulo Coelho, J.K. Rowling og Isabel Allende.

Salman Rushdie modtager prisen i Odense søndag 17. august 2014.

Prisuddelingen finder sted i samarbejde med H.C. Andersen Festivals og Odense Kommune.

/ritzau/

Facebook
Twitter