Sharon Stone taler ud om ikonisk nøgenscene: Stak instruktøren en lussing og ringede til advokaten

Den 63-årige skuespiller har skrevet en ny selvbiografi, som hedder 'The Beauty of Living Twice'.

Her ses Sharon Stone i 2019 i en positur, som minder meget om den berømte scene i filmen 'Basic Instinct' fra 1992. (Foto: Matthias Nareyek © Getty Images)

Da den erotiske thriller 'Iskoldt begær', som på engelsk hedder 'Basic Instinct', udkom i 1992, blev den med det samme et biografhit.

Og samtidig havde filmen en for tidens standarder en meget vovet scene, som en hel generation af biografgængere nok kan huske.

I filmen møder den mandlige hovedrolle Nick Curran (Michael Douglas) for første gang Catherine Tramell (Sharon Stone) i et forhørslokale.

Her sidder hun med krydsede ben i et hvidt sæt tøj med dertilhørende nederdel, mens hun køligt ryger en cigaret.

I næste klip svinger hun det ene ben tilbage og blotter dermed sit underliv, da hun ingen trusser har på - og kameraet zoomer ind.

Scenen var med til at skabe enorm opmærksomhed om filmen, og 'Basic Instinct' satte gang i en ny bølge af erotiske thrillere.

Her ses et billede fra den ikoniske scene i 'Iskoldt begær', hvor Sharon Stone momenter senere blotter sit underliv under et forhør. (Foto: StudioCanal/Shutterstock © Scanpix)

Men det var ikke liv og glade dage på filmsettet. Det var derimod en "forfærdelig" oplevelse for den nu 63-årige Sharon Stone.

Det fortæller hun i sin nye selvbiografi 'The Beauty of Living Twice', som Vanity Fair har læst uddrag af.

I bogen beskriver Sharon Stone, at "rollen var uden tvivl den mest udfordrende, jeg har haft, når det handler om at kæmpe imod min mørke side."

- Det var en forfærdelig tid. Jeg gik i søvne tre gange under produktionen, og to af gangene vågnede jeg op fuldt påklædt i min bil. Jeg havde forfærdelige drømme, skriver Sharon Stones i sin selvbiografi ifølge The Independent.

Vidste ikke hendes genitalier ville kunne ses

I bogen kommer Sharon Stone også ind på tiden efter indspilningerne af 'Iskoldt begær'. Inden filmen fik premiere, blev hun indkaldt til en visning af filmen sammen med en masse andre - blandt andet agenter og advokater.

- Det var her, jeg så mit vagina-skud for første gang. Jeg blev under indspilningen ellers lovet, at man ikke kunne se noget, og at jeg kun var nødt til at fjerne mine trusser, fordi den hvide trussefarve reflekterede lyset, skriver Sharon Stone.

Det fik efterfølgende skuespillerinden til at gå fysisk til værks mod filmens instruktør, Paul Verhoeven.

- Jeg gik over og gav Paul Verhoeven en lussing i ansigtet, skred fra salen og ringede derefter til min advokat, Marty Singer, står der i bogen.

- Min advokat fortalte mig, at de ikke kunne udgive filmen, som den var, med den scene. Og han sagde også, at min fagforening, Screen Actors Guild, mente, at det var ulovligt at filme op i min nederdel på den måde. Skønt, tænke jeg, skriver hun i bogen.

Men argumenterne fra Sharon Stone og hendes advokat mødte ifølge skuespilleren modstand fra instruktøren Paul Verhoeven, som i sidste ende fik sin vilje og beholdt scenen.

- Han nægtede, at jeg havde noget valg overhovedet. Jeg var jo bare en skuespillerinde, kun en kvinde; så hvilke muligheder kunne jeg have, skriver Sharon Stone.

Opfordret til at 'kneppe med medskuespiller'

I 2017 beskyldte Paul Verhoeven ifølge The Independent Sharon Stone for at lyve i sin fremstilling af sagen:

- Enhver skuespiller ved, hvad man vil kunne se, når man bliver bedt om at tage trusserne af og kameraet peger i den retning.

I 'The Beauty of Living Twice' beskriver Sharon Stone også den sexistiske behandling, hun oplevede at være genstand for, da hun skulle forberede sig til sin rolle i 'Basic Instinct'.

Ifølge Sharon Stone sagde en producer til hende, at hun burde "kneppe sin medskuespiller", så de kunne have seksuel kemi under optagelserne.

Med bogen håber Sharon Stone, at hun kan støtte de skuespillere, der har følt sig forulempet og chikaneret på et filmset.

- Jeg ved, at alle disse kvinder og mænd, der er blevet chikaneret, voldtaget og som er blevet seksuelt forpint, fortjener deres dag i retten, skriver Sharon Stone i bogen.

'The Beauty of Living Twice' udkommer på forlaget Penguin Random House den 30. marts i år.

FacebookTwitter